Sport

2017.07.27. 18:20

Jól helytálltak - Buza és Muhovics is Eb-ötödik

VALCEA - A szombathelyi Muhovics Milán és a kőszegi Buza Rafael is ötödik helyezéssel tért haza a romániai serdülő ökölvívó-Európa-bajnokságról.

Tóth Gábor

A 13-14 éveseknek kiírt kontinenstornán a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület bunyósa, Buza Rafael (44,5 kg), valamint a szombathelyi Skorpió Box Klub sportolója, Muhovics Milán (48 kg) képviselte a vasi színeket a 17 főt felvonultató korosztályos magyar válogatottban.

Buza Rafael súlycsoportjában 16-an neveztek. A kőszegi bunyós az első meccsén simán verte olasz ellenfelét, akire a harmadik menetben rá is kellett számolni. Aztán következett egy ukrán rivális. A második meccsén Rafael már fásultabban, lassabban bunyózott, így kikapott.

- Talán túl gyorsan követte egymást a két mérkőzés, így a fáradtság és a rutintalanság számlájára is írom a negyeddöntős vereséget - értékelt Varsányi Áron, a Fitt-Box vezetőedzője, Buza Rafael trénere. - De összességében nem lehetünk elégedetlenek, Rafael ugyanis még csak első éves a serdülők mezőnyében, de így is helytállt, bizonyította, hogy ott a helye a korosztályos válogatottban.

Muhovits Milán (balról) és Buza Rafael az Eb helyszínén Fotó: Fitt-Box

Muhovics Milán súlycsoportja népes mezőnyt, 19 versenyzőt vonultatott fel. A szombathelyi bunyósnak már a 16 közé jutásért is ringbe kellett lépnie. Nagyot meccselt, lelépte litván ellenfelét. Mint ahogyan a nyolcaddöntőben észt riválisa sem okozott számára gondot - a szombathelyi fiú a harmadik negyed elején test KO-val tett pontot a mérkőzés végére. A negyeddöntőben skót ellenfél következett. Parázs, kemény - és roppant színvonalas - mérkőzés kerekedett a csatából, a bírák végül megosztott pontozásal (3-2) a skótot látták jobbnak - akár Milán is nyerhetett volna...

- Büszke vagyok Milán teljesítményére, eredményére, hiszen az első válogatott szintű nemzetközi tornáján vett részt, ilyen erős sorozatterhelést még nem kapott, ráadásul népes mezőnyben lett ötödik - összegzett Varga Roland, a Skorpió BC és Muhovics Milán edzője. - Szép jövő előtt áll, megmutatta a válogatott szakmai stábjának, hogy ott a helye a legszűkebb hazai elitben. Kicsit bosszantó, hogy a negyeddöntő és a nyolcaddöntő között két napot kellett pihennie, így kicsit kiesett a ritmusból - úgy éreztem, hogy előző két ellenfele is jobb volt, mint az a skót fiú, akitől végül kikapott.

- Az eredetileg tartalékként behívott Muhovits Milán kellemes meglepetést okozott, két meccset nyert, a másodikat döntő fölénnyel és valójában a harmadikat sem vesztette el
- emelte ki a szombathelyiek bunyósát Füzesy Zoltán, a korosztályos magyar válogatott csapatvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!