Sport

2015.09.03. 19:24

Jól szerepeltek a szombathelyi vízilabdázók

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület csapata második helyen végzett a pécsi nemzetközi U16-os vízilabdatornán.

Pum András

A Mecsekalján rendezett U16-os nemzetközi viadalon hat csapat vívott körmérkőzést egymással. Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesületben (AVUS) nem csak 1999-es, hanem 2000-es, 2001-es és 2002-es születésű fiatalok is vízbe szálltak. Az AVUS a Kaposvárt 9-5-re, a Pécset 9-4-re, az egyiptomi Zamaleket 11-3-ra, a szintén egyiptomi Shams gárdáját 11-6-ra verte. Miután az utolsó meccsen az FTC-től 8-5-re kikapott a szombathelyi gárda, így a fővárosiak mögött a második helyen végeztek.

A torna legjobb játékosa Ekler Bendegúz (AVUS) lett.

Ekler Bendegúz (jobbról) a torna legjobb játékosának járó oklevéllel és trófeával. Mellette a torna egyiptomi szervezője.

– Nem készültünk külön a pécsi tornára, a fizikai felkészülés egyik állomása volt a viadal – mondta Gyöngyösi András, a szombathelyi együttes edzője. -  Maximálisan elérte célját a torna, összemérhettük erőnket felsőházban szereplő csapattal, külföldi együttesekkel, lemérhettük, hol is tartunk. Óriási pozitívum, hogy legfiatalabb vízilabdázóink is megállták helyüket, a kezdőcsapatban három 14 éves játékos is helyet kapott.

Az AVUS második helyen végzett együttese. Felső sor balròl: Baranyai Àkos, Ekler Bendegúz, Sàgi Benjamin, Galambos Gergely, Kovàcs Barnabàs, Gyöngyösi Andràs, Polcsik Màtè, Kaszàs Adriàn, Alsó sor: Csàkvàry Bence, Márkus Tamás, Sipos Benjamin, Makrai Kornèl, Sziklai Botond, Talabèr Àdàm, Tiborc Patrik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!