Sport

2017.04.27. 18:15

Jól szerepeltek Győrött a vasi kézilabdázók

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia U9-es lánycsapata az első, U10-es a hetedik, a SzoESE U11-es fiúcsapata a második helyen végzett a hagyományos, 32. alkalommal megrendezett Balázs Kupa nemzetközi utánpótlás kézilabdatornán.

Pum András

Az U9-eseknél 16 csapat indult, a Vers Ákos irányította vasiak a B csoportban az ETO Kölyökkézi első gárdája elleni 17-17-es döntetlennel kezdtek, majd az ETO Kölcseyt 20-2-re lelépték, aztán a Dunaszerdahely B csapatát verték 18-4-re - első helyen jutottak a legjobb nyolcba. Itt az ETO Szabadhelyi gárdáját 13-12-re legyőzte az SZKKA, aztán az elődöntőben a Dunaszerdahely első együttese elleni 13-9-es siker azt jelentette, hogy az aranyéremért mérkőzhetett a csapat. A fináléban az ETO Kölyökkézi A" alakulatát 13-9-re legyőzték, így a szombathelyiek megnyerték a tornát. A döntő legjobb vasi játékosának Czenki Petrát (SZKKA) választották.

A lányok U10-es mezőnyében négy csoportban 16 csapat állt rajthoz. A Józsa Krisztián vezette vasiak a B csoportba kaptak besorolást. A Dorogot 13-11-re, a Dunaszerdahely B csapatát 18-8-ra, az ETO Kölyökkézi első gárdáját 13-10-re verték, így első helyen jutottak tovább. A négy közé jutásért azonban a Gárdonytól 19-6-ra kikaptak. A folytatásban az ETO Kölyökkézi harmadik számú együttese ellen 15-14-re alulmaradtak, így a 7-8. helyért meccselhettek. A helyosztón a csoportmérkőzések során egyszer már legyőzött Dorog ellen léptek parkettre a vasiak, s ezúttal 13-8-ra nyertek, így a hetedik helyen zártak.

Az SZKKA tornagyőztes U9-es csapata. Állnak, balról: Czenki Petra, Iván Léna, Kiss Jázmin, Borhy Sára, Szákovics Hanna, Oláh Gabriella. Térdelnek: Bozsodi Eszter, Horváth Luca, Sugár Dorka, Baranyai Emma, Takács Réka. Elöl: Grebenár Réka, Ceglédi Boglárka. Hátul: Vers Ákos edző. Fotó: SZKKA

Az U10-es fiúcsapatoknál tíz együttes indult, a Takács Gabriella vezette SzoESE a B csoportba kapott besorolást. A vasiak mind az öt meccsüket megnyerve - Győrszentiván 19-11, GYFKKA Gárdony 21-7, Szigetszentmiklós 21-10, Budapest XVI. kerület 7-6, Simontornya 12-11 -, első helyen masíroztak tovább. Az elődöntőben az Óbuda (24-4) sem jelentett gondot a Takács-csapatnak. A fináléban a GYFKKA Apor viszont két góllal, 17-15 arányban jobbnak bizonyult a szombathelyieknél. A döntő legjobb SzoESE játékosa Draskovics Vilmos lett.

A csapat tagjai. Simon Olivér, Mátés Bence, Nagy Belián, Farkas Bence, Füst Balázs, Pass Bence, Lajta Sebestyén, Draskovics Vilmos, Draskovics Valér, Sugár Bence, Rákóczi András, Farkas László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!