Sport

2014.04.16. 14:30

Jól teljesítenek - Négy vasi a kiemelt bajnokságban

Szombathely - Jól szerepelnek a szombathelyi leány utánpótlás-kézilabdacsapatok a kiemelt országos gyermekbajnokságokban.

Pum András

Remekül halad a női kézilabda utánpótlásképzés Szombathelyen, a Magyar Kézilabda Szövetség által tavaly, első alkalommal életre hívott Erima kiemelt országos gyermekbajnokságba négy, helyi korosztályos csapat is kvalifikálta magát. Ez azért nagy szó, mert a szombathelyieken kívül csupán a Győri ETO, a Ferencváros, a Kozármisleny és a Tápiószele szerzett valamennyi korosztályban indulási jogot.

Pődör Zoltán (balról) edzi az U10-es együttest, a lányok a harmadik helyen állnak a bajnokságban. Fotó: Cseh Péter/Magyar Kézilabda Szövetség

A bajnokságban nyolc csapat a tavalyi év eredményeit figyelembe véve, míg másik nyolc egy kvalifikációs tornagyőzelem után jutott be a 16 legjobb utánpótláscsapat közé. Bajnoki rendszerben, egész napos lebonyolítással vívják a meccseket a gárdák. A szombathelyi leány utánpótlás kézilabda együttesek célja az idei szezonra a bajnokság legjobb nyolc csapata közé kerülés. Érdekesség, hogy egy forduló után gyakran csalóka képet mutat a tabella, mivel egy-egy korosztályban némely csapatok akár öt-hat mérkőzéssel többet is játszottak a többieknél. A szombathelyi gárdák jellemzően eddig két-három találkozóval kevesebbszer léptek pályára.

A 2013/14-es szezonban az U9-es korosztályban tíz csapat szerepel. A Haladás VSE- Student Comfort KUK a 15 lejátszott mérkőzés után a hatodik helyen áll. Figyelembe véve, hogy a tabella első két csapata, a Győri ETO és az FTC már több találkozón van túl, a középmezőny jó pozíciónak számít. A csapat edzője Farkas Henriett.

Az U10-es korosztályban 11 csapat mérkőzik egymással. A Haladás VSE-Szombathelyi Sportiskola eddig 17 mérkőzésen lépett pályára és a harmadik helyen tanyázik. Annak tudatában, hogy a szombathelyi lányok a nagy riválisokkal már lejátszották a mérkőzéseket – az ETO-t négy, az FTC-t két góllal verték –, a véghajrára kiélezett küzdelem várható. A csapat edzője Pődör Zoltán.

Az U11-12-es korcsoportban 16 csapattal folyik a bajnokság és már most kirajzolódni látszódik az élmezőny. A tabella 7. helyén áll jelenleg a Haladás VSE-Sportiskola. Két meghatározó játékos sérülése miatt a csapat teljesítménye kissé hullámzó. A csapat edzője Pődör Zoltán.

Az U14-13-as korosztályban is 16 csapat gyűlt össze. A Haladás VSE-Szombathelyi Sportiskola 18 lejátszott mérkőzés után a hatodik helyen áll. A tavaszi szezonban kisebb hullámvölgyekkel, de kiegyensúlyozottan játszik a csapat, a kötelező mérkőzéseket rendre győzelemmel zárta, az Győri ETO II-t két góllal győzte le. Az aranyéremre esélyes ETO KC I. ellen pedig csupán egyetlen góllal maradt alul. Jó hajrával megközelíthető a dobogó. A csapat edzője Józsa Krisztián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!