Sport

2014.09.30. 19:39

Jól teljesítettek a vasi kick-boxosok

Esztergom – A szombathelyi Metex05-Controll SE két arany-, egy ezüst-, egy bronz-, a körmendi Castrum Sec-Dinamica SE pedig egy bronzéremmel tért haza a kick-box light-contact országos döntőről.

Tóth Gábor

Idén először nyílt nevezéses rendszerben rendezte meg a Magyar Kick-Box Szövetség a light-contact felnőtt és junior országos döntőt. Ennek megfelelően népes mezőny, több mint száz versenyző lépett tatamira. A szombathelyi színeket képviselő Metex05-Controll SE remekül teljesített: két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel tért haza az esztendő egyik legjelentősebb honi erőpróbájáról.A 84 kilósok nyolc főt felvonultató mezőnyében két szombathelyi kick-boxos is dobogóra állhatott. Dosztál Dávid bronzérmet szerzett. Munka mellett edzett, így a felkészülése nem sikerült tökéletesre, ezért mindenképpen értékes ez a harmadik hely.

A két aranyérmes: Bárdosi Sándor (balról) és Dancsó Zoltán. Jobbról az edző, Koszogovits Mihály (Fotó: Metex05-Controll SE)

Dezső Vilmos májusi térdsérülése után a nyár végén állt újra edzésbe. Remek erőben, remek formában, a bajnoki cím reményében érkezett az ob-ra, egészen a döntőig menetelt. A finálét azonban fel kellett adnia, mert kiújult a sérülése. Így „maradt” számára az ezüstérem. A hat versenyzőt számláló 79 kilóban Bárdosi Sándor bizonyult a legjobbnak. Érdekesség, hogy a szombathelyiek kiválósága junior korú versenyzőként nyert aranyérmet a felnőttek mezőnyében. A 89 kilósok között Dancsó Zsoltán magabiztosan érvényesítette a papírformát, két mérkőzését könnyedén megnyerve állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára (Dancsó 1997 óta nyeri sorra a bajnoki címeket a light-contact szabályrendszerben).

A súlycsoportok bajnokai kvalifikálták magukat az idei szlovéniai (Maribor, november 15–22.) light-contact felnőtt Európa-bajnokságra. Dancsó Zoltán biztosan próbára teszi a tudását a kontinenstornán, Bárdosi Sándor szereplése azonban még kérdéses.A körmendi Castrum Sec-Dinamica SE egy versenyzővel képviseltette magát a felnőtt ob-n: Bartók Zsolt -69 kilóban lépett tatamira. Jól teljesített, az elődöntőig jutott, ahol azonban a későbbi győztes, válogatott szegedi riválisa megállította. Így bronzéremmel tért haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!