Jön a Diósgyőr - A Haladás ott folytatná, ahol abbahagyta

2017. július 28., 19:15 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
SZOMBATHELY A labdarúgó NB I. harmadik fordulójában szombaton 18 órai kezdettel (TV: Duna World) a soproni Városi Stadionban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Diósgyőri VTK-t fogadja.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Jól kezdte a bajnokságot a legutóbbi szezonban az első osztályú tagságát csak a zárókörben bebiztosító Diósgyőr. Bódog Tamás együttese a rajton a Vasas ellen idegenben 2-0-ra győzött, egy hete a bajnok Kispest vendégeként 2-2-re végzett. A miskolciak kerete nagyjából együtt maradt a nyáron, érdekes színfoltként a görög támadó Nikolaosz Joannidiszt szerződtették az Aszterasz Tripoliszból. A Haladás a nyitányon halvány teljesítménnyel 2-0-ra kikapott a Honvédtól, majd meggyőző játékkal 1-0-ra verte a Debrecent.

- A diósgyőriek idegenben is bátran felvállalják a támadójátékot, emellett keményen, határozottan futballoznak - ezt a Vasas és a Honvéd ellen is bizonyították - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Már az ellenfél térfelén agresszívan letámadnak, szóval nagyon észnél kell lennünk. Másrészt fel kell vennünk a kesztyűt, muszáj ugyanolyan keményen odalépnünk. A Debrecen ellen jól és labdabiztosan játszottunk, innen kell folytatnunk szombaton is: győzelmet várok. Hozzáteszem: a Diósgyőr a Debrecennél sokkal keményebb dió lesz. Myke Bouard Ramos játékengedélye továbbra sem érkezett meg, a többiekre számíthatok. Összeállítás: Király - Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak - Simon, Kiss B., Tóth M. - Rácz, Williams, Medgyes.

Simon Ádám lendületes, harcos futballjára nagy szükség lesz a Diósgyőr ellen is
Fotó: Unger Tamás

- A 12 csapatos bajnokságban nincs könnyű ellenfél, de hol nyerjünk, ha nem hazai pályán? - tette fel a költői kérdést Simon Ádám, a zöld-fehérek védekező középpályása. - A diósgyőrieknél az első két fordulóban három gólt szerző Velára érdemes odafigyelnünk, de nem ellenfelünkkel, sokkal inkább saját magunkkal kell törődnünk. A kispesti meccset tudjuk be az idény eleji formának, a Debrecen ellen már az történt a pályán, amit mi akartunk: erre kell építenünk. Megvan az ellenszerünk, tudjuk, hogyan győzhetjük le.

Ami az ukrán próbajátékos Olekszandr Kalitovot illeti, Mészölytől megtudtuk, a technikás védő jó benyomást tett, ám mivel a Haladás a légiósszabályt szeretné betartani, elköszöntek a játékostól.

Pum András

2017. július 28., 19:15 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...