Sport

2014.09.16. 12:25

Jubiláló büki kézilabda

Bük - Húsz éves jubileumát ünnepelte a Büki Testedzők Köre (BTK) kézilabda szakosztálya. Ennek apropóján e sikeres két évtizedet bemutató könyv jelentet meg "Húsz év ezüst keretben" címmel.

Tóth Gábor

Az ünnepségnek a büki városi sportcsarnok adott otthont a napokban.

- Néhány ügyes lány és egy testnevelő tanár 1994-ben indította útjára a kézilabda szakosztályt. Akkor még csak gondoltuk, hogy az út, amin elindultunk, helyes irányba vezet - idézte fel a kezdeteket ünnepi beszédében Major Gyula. A nyugalmazott testnevelő emlékeztetett rá, hogy a kemény munkának köszönhetően az egykori megyeis csapat mára meghatározó NB II-es gárdává nőtte ki magát. Németh Sándor polgármester arra a folytonosságra hívta fel a figyelmet, mely a szakosztály eltelt két évtizedét jellemezte. Dr. Szele Ferenc és Horváth Lajos korábbi polgármesterek mindig felkarolták a sportágat, így az egykori aszfaltpálya után a felépült sportcsarnokban edzhettek és játszhattak a lányok. A városvezető a jubileum alkalmából Nagy Csaba képzőművész festményét adta át Szabó Róbert szakosztályvezetőnek és Csóka Csabának, a BTK elnökének. Az alkotáson 20-as számmal piros mezben egy büki átlövő magasodik versenytársai fölé. Farkas Ágnes, a megyei kézilabda szövetség elnöke az utánpótlás fontosságára utalva hangsúlyozta, bízik abban, hogy az itt álló lányok, asszonyok idővel hozzák majd gyermekeiket, hogy újabb 20 év múlva megint itt ünnepelhessünk.

Balról Bodorkós András a jubileumra készült kiadvány szerzője, mellette a kiadó ügyvezetője, Farkas Csaba az ünnepi könnyvel (Fotó: Büki TK)

A szakosztály két évtizedes történetét foglalta kötetbe a Szülőföld Könyvkiadó. A Húsz év ezüst keretben című könyvet Farkas Csaba, a kiadó ügyvezetője mutatta be a megjelenteknek, majd az első példányt Németh Sándor polgármesternek nyújtotta át. A könyv szerzője Bodorkós András, a Céghistória sorozat művészeti szerkesztője. Ezt követően Farkas Csaba a kiadó által 2011-ben alapított, évente átadott Szülőföldem kincse oklevéllel és Bodorkós András grafikus művész alkotásaival ismerte el Cser Csabáné, Pukler Emil és Major Gyula a kézilabda szakosztályban végzett két évtizedes áldozatos munkáját. A szakosztály vezetése a művelődési központ emlékplakettjét is átvehette, melyet Falussy Péter sportszervező nyújtott át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!