Sport

2015.07.03. 11:04

K1-ben lett bajnok, mehet az Eb-re a körmendi Castrum Sec-Dinamica SE sportolója

Veresegyháza - Bajnoki címmel tért haza a körmendi Castrum Sec-Dinamica SE sportolója, Cebe Zoltán a kick-box K1 országos junior döntőről.

Tóth Gábor

Veresegyháza adott otthont az országos kick-box bajnokság felnőtt low-kick, K1 és full-contatct második fordulójának, valamint a junior K1 döntőjének ez utóbbiban volt érdekelt a körmendi Castrum Sec-Dinamica SE sportolója, Cebe Zoltán. A népes szurkolótábor által elkísért juniorkorú kick-boxos a +67 kilósok mezőnyében lépett ringbe. E súlycsoportban csak ketten neveztek, így rögtön döntőt vívott a debreceni Csernák Martinnal és remek teljesítményt nyújtva egyhangú pontozással győzött 3-0 arányban. Cebe Zoltán aranyérmével kvalifikálta magát az augusztusi, spanyolországi korosztályos Európa-bajnokságra (egyben az első magyar bajnoki címet gyűjtötte be Castrum Sec-Dinamica Sportegyesületnek K1 szabályrendszerben).

Balról Cebe Zoltán, mellette az edzője, Andorka Imre. Fotó: Castrum Sec-Dinamica SE

Elégedett vagyok versenyzőm teljesítményével, rászolgált a bajnoki címre értékelt az edző, Andorka Imre. Így a nyáron sem pihenhetünk, folytatjuk a munkát, készülünk az utánpótlás kontinenstornára. Cebe Zoltánon kívül light-contact szabályrendszerben Bartók Zsolt is kvalifikálta magát az Eb-re klubunktól. Ugyanakkor még egyikük nevezése sem biztos, Zsolt ugyanis könyöksérüléssel bajlódik, és hát az Eb-részvételnek anyagi vonzata is van, mi pedig nem dúskálunk a pénzben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!