Sport

2014.01.06. 14:55

Kadet ob: a csapat 4., Bakos 5.

A Szombathelyi Vívóakadémia csapatban egy negyedik, egyéniben – Bakos Bálint révén – egy ötödik helyet szerzett a párbajtőr kadet országos bajnokságon.

Horváth Erika

A párbajtőrre specializálódott Szombathelyi Vívóakadémia számára a kadet ob volt az év első versenye. A szombathelyi klub hat versenyzőt indított, valamennyien továbbjutottak a csoportkörből. A lányoknál (65 induló) Budai Blanka, a fiúknál (80 induló) Gajdán Viktor és Horváth Mátyás a 32 közé jutásért vérzett el. Bende Bence egy meccset nyert a 64-es táblán is – Regőczi (Érd) ellen 15-10-re, aztán egy megnyertnek tűnt asszóban 13-15-re maradt alul Stubnyával (MTK) szemben. Kovács Kornél Szilágyi (Vasas) 15-8-as és Varga (Honvéd) 15-12-es legyőzésével a 16 közé is bejutott, de a nyolcba már nem – a válogatott Tóthtól (PTE-PEAC) kapott ki 8-15-re.

Bakos Bálint három győzelemmel – Tornyossy (Hiperaktív) 15-10, Farkas (Balaton) 15-5 és Lóránd (Vasas 15-9) – a negyeddöntőbe is bejutott. Ott az egyik szintén Eb- és vb-szereplésre pályázó riválissal, Esztergályossal került össze. Ezen a napon a később bronzérmet szerző tatai versenyző volt a jobb, 15-10-re nyert. Bálint pedig ötödik helyen zárt, de megőrizte harmadik helyét a korosztályos ranglistán. Legközelebb jó néhány honfitársával együtt a hétvégén a Pozsonyban rendezendő európai körversenyen szerepelhet.

A kadet ob fiú csapatversenyében 15 együttes nevezett, a szombathelyiek Bakos Bálint, Gajdán Viktor, Horváth Mátyás, Kovács Kornél és Bende Bence összeállításban. A vasi fiatalok a nyolcaddöntőben 45-22-re legyőzték a székesfehérváriakat, de a négy közé is bejutottak a Honvéd 45-34-es felülmúlásával. A döntőért a Balaton gárdájával vívtak meg, s bár nagyot küzdöttek, 45-40-re alulmaradtak. Így a bronzmérkőzésen léphettek újra pástra: a Vasas ellen is a papírforma igazolódott (32-45) – Patócs Zsolt edző tanítványai a negyedik helyet szerezték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!