Sport

2015.04.23. 17:24

Kajáry Tibor remekül debütált

Nagyszerűen mutatkozott be első masters versenyén Kajáry Tibor, a Haladás VSE súlyemelője.

Horváth Erika

Kategóriája aranyérme mellé az ob legeredményesebb versenyzője címet is elnyerte.

Az idei masters súlyemelő országos bajnokságon csak Kajáry Tibor képvisel(het)te a Haladás VSE-t. A masters korosztályban újonc emelő az M35 kategória 77 kg-os súlycsoportjában szakításban 115, lökésben 147 kilóig jutott. Az összetettben elért 262 kg-mal nemcsak a korosztálya legjobbja lett; a 332,14 Sinclair-ponttal az egész ob legeredményesebb versenyzőjének is bizonyult. Hét kilóval többet emelt a az utóbbi négy év 77 kg-os felnőtt magyar bajnoki címvédőjénél, az itt M45-ben induló kecskeméti Nagy Noelnél is.

Kajáry Tibor az egész ob legeredményesebb versenyzője lett. Fotó: Haladás VSE

A 2013-as masters Európa-bajnok dr. Rosanics Péter viszont nem versenyezhetett az ob-n. A hosszú évek óta a masters súlyemelés nemzetközi élmezőnyébe tartozó – korábban olimpiai válogatott – versenyző, aki később évekig a válogatott keretorvosa, illetve az európai szövetség orvosbizottsági tagja is volt, nem kapott indulási engedélyt. A nem versenyengedélyhez kötött ob-re regisztrációs kártyát kellett igényelnie a versenyzőknek. Ez időben, az egyesületen keresztül meg is történt, de Rosanicsnak nem adták ki. A helyszínen is próbálkozott, de ott sem engedték indulni. Csak a verseny után egy héttel érkezett meg Dobos Imre, az MSSZ elnökének aláírásával az a levél, amelyben a Haladást arról értesíti, hogy a szövetség elnöksége az MSSZ-szel szembeni sportszerűtlen magatartása miatt utasították el Rosanics regisztrációskártya-kérelmét.

– Határozottan visszautasítom a sportszerűtlen jelzőt – mondta lapunknak dr. Rosanics Péter. – Az, hogy én, mint magánember egy súlyemelést szeretők által létrehozott honlapon kritikát gyakorlok a jelenleg regnáló vezetéssel szemben (soha, senki egyetlen írásomat sem tudta cáfolni!), hogyan kapcsolhatják össze azzal, hogy a HVSE igazolt versenyzőjeként megkapjak egy szabadidős versenyeken való induláshoz jogosító kártyát?! Ha nem velem történt volna meg, el sem hinném, hogy ilyen lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!