Káosz a kínai focimeccsen: kiállítások, bíróverés, autóamortizálás

2010. július 26., 11:27 szerző: MTI
Három perc alatt két kiállításra került sor a kínai labdarúgó-szuperligában, a Csingtao Csongneng (Qingdao Zhongneng) és a vendég Sanghaj Senhua (Shanghai Shenhua) mérkőzésén vasárnap, ennek következtében a bírót meg akarták verni, egy autót pedig megrongáltak.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0
Az első piros lapot a 67. percben mutatta fel a játékvezető, amikor a szlovén Aleksandar Rodic, a Csingtao csatára egy 16-oson belüli műesésért megkapta a második sárga lapját. Csapattársa, a horvát Stjepan Jukic a 70. percben szabálytalankodott, ezért a bíró őt is kiállította.  

Ezt követően egy néző beszaladt a pályára és a bíróra támadt, akit sikerült is megütnie. Közben rövid, de indulatos - lökdösődésekkel tarkított - közjáték zajlott a pályán, amit a közönség éles füttykoncertje kísért. A fekete sortban és fehér pólóban lévő rendbontót három rendőr vitte le a pályáról.

A Csingtao csapatának vezérigazgatója Jao Tao (Yai Tao) úgy nyilatkozott, hogy a férfi nem alkalmazottja a klubnak, csak egy heves vérmérsékletű szurkoló. Voltak ugyanis, akik a dühös férfiben a csapat tolmácsát vélték felismerni, aki a koreai játékosokkal folytatott kommunikációt segíti. Jao ugyanakkor megjegyezte, hogy a játékvezető nem tudta kellőképpen ellenőrzése alatt tartani a meccset. "Talán mert túl fiatal" - tette hozzá.

A végeredmény a hátralévő játékidőben nem változott, a Csingtao 2-0-ra veszített otthonában.

Helyszíni beszámolók szerint a meccset követően a vesztes csapat mintegy száz szurkolója egy parkoló autót tört össze, azt feltételezvén, hogy az a játékvezetőé. A vandálok azonban minden valószínűség szerint tévedtek, mert a gépkocsi állítólag a Santung Luneng (Shandong Luneng), ugyancsak szuperligás csapat edzőjéé volt.

MTI

2010. július 26., 11:27 szerző: MTI

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...