Sport

2014.12.19. 12:25

Karácsonyi fiaskó - Vereséggel búcsúznak a veszprémi kosárlabdások

Vereséggel búcsúztak a 2014-es esztendőtől a veszprémi kosárlabdások. A férfi kosárlabda NB I/B-ben Petőfi Áron tanítványai így visszaestek a középmezőnybe.

B. Virág Rita

Baja–Veszprém 82:64 (25:24, 20:20, 18:10, 19:10)
Baja, 300 néző. Vezette: Praksch, Maár, Bálind. Bajai Bácska FKE: Nagy D. 14/3, Szabó 2, Braun 11/3, Katyanszki 9, Mándity 20. Csere: Koller 17/3, Fehér, Ágfalvi 9/3, Franczva. Edző: Hosz-szú István.HOYA Pannon Egyetem Veszprém: Vertetics 17/3, Nagy R. 8, Novák B. 9/3, Kámán 6, Farkas 10/6. Csere: Sipos 2, Kováts, Novák P. 3, Gáll 2, Takács 5, Kelemen 2, Oltárczy. Edző: Petőfi Áron.

A házigazda Baja gyorsan előnyt szerzett (10:3), de az egyre hatékonyabban lepattanózó veszprémiek a negyed derekára utolérték ellenfelüket, sőt, a vezetést is megszerezték (13:14). A játékrész végéig fej fej mellett haladtak a felek.

A második negyed elején Kámán Tamás rosszullétre panaszkodott, ezért kivált a játékból. Ez egyelőre nem vetette vissza társait, sőt, jó védekezéssel 36:32-re meglógtak. Sajnos néhány pontatlan dobás után a Baja egalizált.

A veszprémiek (labdával Nagy Róbert) Baján kikaptak az utolsó negyed gyenge játéka miatt (Fotó: Penovác Károly)

A térfélcserét követően a bakonyiak játéka visszaesett, ziccereket, biztosnak tűnő helyzeteket rontottak el, míg a túloldalon ezt kihasználva a házigazda ellépett (54:46). Sőt, a harmadik felvonás végére kilenc pontos differencia alakult ki.

Vertetics és Farkas vezérletével igyekezett ismét visszajönni a meccsbe a Veszprém (65:60), ám ezt követően érthetetlen rövidzárlat következett a vendégek játékában. A hátralévő időben semmi sem sikerült az egyetemistáknak, teljesen szétestek, és az utolsó percekben a Baja gyors és eredményes támadásokkal könnyednek tűnő, a vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott.

A Veszprémnek a továbbiakban nagy bravúrokra lesz szüksége, ha a négy között szeretne zárni.

 

Kámán kiválását nem tudták elviselni

Petőfi Áron: – Érzékenyen érintett bennünket Kámán kiválása, s az, hogy a játékvezetők főszereplők akartak lenni. Összességében így is hullámzóan teljesítettünk, gondjaink voltak a pozíciós játékkal, és fizikai fölényünket sem tudtuk érvényesíteni. Sajnos a végére elfogytunk mentálisan, ami elfogadhatatlan. Úgy gondolom, év elején kisebb átalakításokat kell eszközölnünk a keretben, hogy ott legyünk a legjobb négy között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!