Sport

2016.07.26. 12:22

Karate Ausztriában

Mattersburg - Szép eredményekkel tértek haza a szombathelyi Leo Karate-do SE sportolói Ausztriából a II. ASVÖ Nachwwuchs Meisterschaft nemzetközi, utánpótláskorúaknak kiírt karate bajnokságról.

Tóth Gábor

Az osztrák erőpróbán a Leo Karate-do SE öt fővel képviselte a vasi színeket. A 8-9 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban Kovács Ákos a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg Paksa Botond bronzérmes lett. Szivacslabda küzdelemben a 10 év alattiak mezőnyében Paksa Botond egy ezüstérmet is begyűjtött. Kovács Ákos kumite (küzdelem) versenyszámban is remekelt, második lett.

A 10-11 éves lányoknál katában Dávid Boglárka a későbbi győztestől vereséget szenvedett, így „csak" a bronzéremért küzdhetett, 2-1 arányban maradt alul, negyedikként zárt. A kumite már jobban sikerült Boglárkának, itt ugyanis megszerezte a harmadik helyet. A 10-11 éves fiúknál katában Bosnyák Rajmund szintén a bronzmeccsén maradt alul. Kumite (küzdelem) versenyszámban viszont egészen a döntőig menetelt, végül a dobogó második fokára állhatott fel. A 14-15 éves lányok között katában Kajdacsy Viktória remek teljesítménnyel jutott a fináléba, ahol azonban 2-1-re kikapott, így ezüstérmet hozhatott haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!