Sport

2017.01.19. 18:50

Keletről nyugatra - Mészáros Karol szerint erős gárda a Haladás

Szombathely - A Debrecenből érkezett Mészáros Karolnak komoly szlovákiai futballmúltja van. Szombathelyen is bizonyítani akar.

Pum András

Kedden összecsomagolt Debrecenben, másnap délelőtt már az ország nyugati felében, Szombathelyen, a Haladás NB I-es labdarúgócsapatánál jelentkezett edzésre az egy évre kölcsönbe érkezett támadó középpályás, Mészáros Karol. A 23 esztendős szlovákiai futballista - aki odahaza a Slovan Bratislavában és Zlate Moravcéban szerepelt - az NB I-ben ellenfélként már többször szembekerült jelenlegi csapattársaival, és - ahogy mondja - erős csapatot ismert meg a szombathelyi együttesben.

 

- Egy éve igazoltam Magyarországra, a Puskás Akadémiában jól ment a játék, ám - habár többre hivatott keretünk volt - kiestünk az NB I-ből - mondta Mészáros Karol. - Felcsúton csatárként számított rám az edzőm, három gólt is szereztem. Az volt az első évem Szlovákián kívül, sok minden új volt, a nyelvet is szoknom kellett. Nagypapám egyébként magyar volt, ezért nem számítok légiósnak. Nyáron Debrecenbe szerződtem, az elején nem volt gond, jól ment a futball, aztán egyik napról a másikra kimaradtam a csapatból, az edzőváltást követően pedig már alig kaptam lehetőséget. Decemberben leültünk beszélgetni a vezetőkkel, jeleztem, mivel fiatal vagyok, minél többet szeretnék futballozni. De mert erre Debrecenben nincs mód, keressünk olyan lehetőséget, amely mindenkinek megfelel. Befutott a Haladás ajánlata, sokat jelentett, hogy Mészöly Géza nagyon akarta, hogy Szombathelyen folytassam pályafutásomat. Így nem sokáig gondolkodtam amikor átköltöztem az ország nyugati végébe. A Haladás ellen a Puskás Akadémia és a Debrecen színeiben korábban már szerepeltem. A Lokival mindkét alkalommal 1-0-ra kikaptunk, már akkor is tisztában voltam vele, erős gárda a Hali. Nagyon nehéz meccseket vívtunk, el kell ismernem, a legutóbbi, soproni bajnokin a Haladás megérdemelten nyert, több helyzete akadt. Úgyhogy tisztában voltam, hová jövök, egy nagyon erős, kiváló futballistákból álló gárdához, amelyet jó edző irányít. Azt is tudom, hogy az erős csapatok ellen jól szerepelt a gárda, a papíron gyengébbek ellen viszont sok pontot elhullajtott.

Király Gábor szerdán Szombathelyen átvehette az Év Labdarúgója díjért járó díszes serleget
Fotó: kiralysport.hu

- Elsősorban a középpálya jobb oldalán érzem otthon magam, de a bal szélen és csatárposzton is megállom a helyem - folytatta Mészáros. - De egyébként mindegy hol játszom, ahová beállít az edzőm, ott igyekszem a maximumot nyújtani. Hogy mik az erősségeim? A szlovák elsőosztályban több mint 100 bajnokin húsz gólt szereztem: tehát feltalálom magam a kapu előtt. Emellett gyors és dinamikus vagyok, bátran belemegyek a párharcokba is. Noha még csak két edzésen vagyok túl, a társak barátságosan fogadtak, a medulini edzőtábor pedig arra is jó lesz, hogy még jobban megismerjük egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!