A címvédő Honvédnál kezd a Haladás

2017. július 14., 21:25 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
A labdarúgó NB I. nyitófordulójában szombaton 20.30-as kezdéssel (tv: M4 Sport) a bajnoki címvédő Budapest Honvéd vendége lesz a Szombathelyi Swietelsky-Haladás.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A kispesti kispadon nyáron az olasz Marco Rossit a holland Erik van der Meer váltotta - a szakmai stábban tehát igen, a játékoskeretben azonban nem történt jelentősebb változás. A Videotonból Pölöskei Zsoltot igazolták, és visszatért brazil csatáruk, Danilo. Nagy kérdés, hogy a szerda esti, izraeli Bajnokok Ligája-selejtező (Hapoel Beer Sheva 1-2) után mennyire lesznek frissek a piros-feketék. A Haladásnál nagyobb volt a fluktuáció, nyolc labdarúgó érkezett, zöld-fehér oldalon az a nagy kérdés, mennyire állt össze a csapat.

Király Gábor nehéz mérkőzésre számít a Budapest Honvéd ellen
Fotó: Unger Tamás

- Nemzetközi mércével nézve is kemény mérkőzést vívott szerdán a Honvéd - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Még ha kicsit fáradtabbak is lesznek, a kedvező eredménytől biztosan feldobott állapotban lépnek pályára a kispestiek. Ellenünk biztosan mást játszanak majd, mint tették azt Izraelben. Az új holland edzővel kezdeményezőbben futballoznak, miközben korábban látott stabil, masszív játékuk nem változik. A mi felkészülésünket kisebb sérülések hátráltatták, ugyanakkor örvendetes, hogy az igazolásoknak köszönhetően nemcsak a kezdőbe, hanem a keretbe kerülésért is nagy csata folyik. Noha a Király Kupán a várakozás alatt teljesítettünk, a Sopron és a Mattersburg elleni edzőmeccseken már frissebben, jobban futballoztunk. A héten is jól dolgoztak a fiúk, bizakodó vagyok, nyerni szeretnénk a Honvéd ellen. Rózsa Dániel, Jánvári Gábor és Németh Márió bár már velünk edz, még nem bevethető. Összeállítás: Király - Polgár, Wils, Jagodics, Németh M. - Kiss B., Simon - Williams, Tóth M., Bosnjak - Grumics.

- Minden meccs nehéz, mindegyik másért - mondta a 25. bajnoki szezonjára készülő Király Gábor. - A Honvéd a bajnok, úgy vélem, jelenleg a legerősebb csapat Magyarországon, ráadásul a kispestiek az aranyérem megszerzése óta először játszanak hazai pályán. Érdekes, tavaly is az aktuális bajnok - az FTC - ellen kezdtünk. Meg akarjuk nehezíteni a jó játékosokból álló és csapatként is erős ellenfelünk dolgát. Nekünk is csapatként kell futballoznunk, valamennyiünknek bele kell tennünk a magunk részét a közösbe. Sok új játékos érkezett hozzánk a nyáron, akik próbálnak minél gyorsabban beépülni a csapatba, elsajátítani a taktikát. Rengeteget dolgoztunk a felkészülés során, hiszem, hogy meglesz az eredménye.

Pum András

2017. július 14., 21:25 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...