Sport

2016.12.07. 19:11

Kései volt a hajrá, Kecskeméten sem tudott nyerni a Körmend

Az Egis Körmend rossz formája tartósnak bizonyult a hírös városban is. Gyakorlatilag az elejétől fogva egyértelmű volt a sokkal jobban kosárlabdázó Kecskemét fölénye. Az első negyed még úgy-ahogy szoros volt, de a két következő tíz percet alaposan megnyerték a hazaiak. Az utolsó negyedet 19 ponttal nyerték a piros-feketék, de már nem tudták ledolgozni a hátrányukat.

Németh Zsolt

 

Kecskemét, V: Földházi, Jakab, Rácz

KECSKEMÉT: Djukanovics 18/12, Pongó Má 4, Djeraszimovics 20/12, Ivosev 16, Karahodzics 10

Csere: Hegedüs -, Pongó Ma. -, Mészáros 10/3

Vezetőedző: Forray Gábor

KÖRMEND: Petty 11/6, Smith 17/9, Ferencz -, Loveridge 4, Csorvási 12

Csere: Allen 10/6, Saddler 19/12, Horti 2

Vezetőedző: Teo Csizmics

Az eredmény alakulása. 5. p.: 9-8. 9. p.: 18-13. 13. p.: 29-20. 18. p.: 37-25. 22. p.: 48-33. 26. p.: 59-40. 35. p.: 70-60. 38. p.: 76-65.

A 4. fordulóból elhalasztott mérkőzésen Csorvási kettesére öt ponttal válaszolt a Kecskemét, amely eleinte előbbre járt, de Petty hármasa után fordult a kocka. Aztán ismét a hazaiak percei következtek, Ivosev és Djeraszimovics kosaraival ellépett a házigazda, amihez kellett a négy eladott körmendi labda is. Kettő perccel a negyed vége előtt hét pontos hátránynál kért időt Teo Csizmics, a kisszünetig négy pontig sikerült csökkenteni a hátrányt. Djukanovics két hármasával kilenc pontra lépett el a Kecskemét, ismét időkéréssel próbálkoztak a vendégek. Jól jött Smith hárompontosa, de Csorvási büntetői kimaradtak, a negyed közepén újra kilenc pont volt a körmendi hátrány. És a helyzet csak rosszabb lett, mert sorban adták el a labdákat – a félidőig kilencet – és gyűjtögették a személyi hibákat a piros-feketék, akik 12 ponttal maradtak le 20 perc alatt. Djukanovics negyedik hármasát egy duplával fejelte meg, egyre nehezebb helyzetbe került a Körmend, amely Petty öt pontjával zárkózott tízig. Aztán szinte pillanatok alatt 19 pontra nőtt a hátrány a kecskeméti triplák miatt. Mészáros és Djeraszimovics is betalált. Jött egy újabb kettes meg egy tripla és 66-43-nál eldőlni látszott a meccs. Sokkal hatékonyabban támadott a hazai csapat, amely 22 ponttal vezetett az utolsó tíz perc előtt. Mégis később úgy tűnt, összekapta magát az Egis Körmend, négy perc alatt hat pontot faragott a hátrányból Allen, Smith és Csorvási kosaraival. Allen és Saddler hármasa után pedig már csak 10 pont volt a hátrány a negyed közepénél, egy 14-2-es rohamnak köszönhetően. Jött is a hazai időkérés. Ivosev rontotta el sorban a büntetőket, Saddler kettesét követően már tízen belül járt a Körmend, de fogyott az idő és Djeraszimovics triplával nyugtatta az övéit. A meccs végén őrült rohamot indított a Körmend. Egy perccel a vége előtt csak hat volt a hátrány, Smith büntetőivel pedig csak négy. De már csak alig több mint fél perc volt hátra. Ivosevet faultolták a körmendiek és a center ezúttal nem hibázta el a büntetőket, így Saddler triplája csak a zárszót jelentette, ezzel alakult ki a mínusz hármas végeredmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!