Sport

2016.03.02. 19:37

Későn ébredt a Körmend, jó játékkal nyert a Zete

Különösen az első félidőben elképesztő tripladobó teljesítménnyel alapozta meg körmendi sikerét a ZTE.

Németh Zsolt

A vendégek tíz perc alatt 17 kísérletből 12 hármast dobtak, a hazaiak végig futottak az eredmény után. Az utolsó percekben nyílttá tették a meccset, de a Zete rutinosan őrizte előnyét.

Egis Körmend – Zalakerámia ZTE KK 76–81 (16–23, 24–25, 17–21, 19–12)

Körmend, 2000 néző V: Benczur, Boros, Tőzsér

KÖRMEND: PETTY 26/9, CHANNELS 17/3, McKinney-Jones 14/6, Ferencz 4, Duinker 5/3

Csere: Tóth N. 2, Lakosa 6/3, Farkas 2

Vezetőedző: Teo Csizmics

ZALAEGERSZEG: KINNEY 17/9, GOVENS 17/12, Mohácsi 3/3, KERPEL-FRONIUS 12/6, Pantelics 9/3

Csere: BALMAZOVICS 15/6, Velkey 5/3, Fekete 3/3

Vezetőedző: Bencze Tamás

Az eredmény alakulása. 4. p.: 4-14. 10. p.: 16-21. 13. p.: 22-32. 17. p.: 32-37. 23. p.: 45-48. 29. p.: 52-67. 33. p.: 57-72. 37. p.: 67-76.

Kipontozódott: Govens 37. p., Channels 39. p.

Zsúfolt ház, szurkolói szópárbaj előzte meg a 116. Körmend-Zete párharcot, amelyen hazai részről sérülése miatt nem léphetett pályára Cole Dickerson, ugyanakkor a vendégeknél játéra jelentkezett az új légiós, Stefan Balmazovics.

Ötből négy jó triplával, gyorsan tízzel lépett el a Zete, a körmendi hármasok rendre kimaradtak. Amikor a hatodik távoli is ült a hazai gyűrűben, már 13 ponttal volt előrébb a vendégcsapat, Teo Csizmics kért időt. Valamit szigorított védekezésén a Körmend és öt pontig zárkózott. Átmenetileg, mert továbbra is hullott a zalai triplazápor. A 13. percben már 8 jó távolinál tartott a Zete, 12 kísérletből. Nem tudott közelebb kerülni a hazai csapat, mert a vendégek gyakran ritmustalanul, váratlan pillanatokban is dobtak, nagy magabiztossággal. Amikor Lakosa is így tett, Petty pedig 2+1-et szerzett, hirtelen csak öt lett közte. Eladta a labdát a Zete, Bencze Tamás kért időt. Újabb körmendi kosár helyett azonban Kinney dobta a 10. egerszegi hármast, amit még kettő követett a nagyszünetig. A Körmend is bevágott két triplát, ennek köszönhetően zárta tízen belül az első félidőt. Öt pont jött hazai részről, egy technikai a vendégpadnak a játékvezetőktől. Két perc után csak három volt a különbség. Ekkor viszont Balmazovics táltosodott meg, zsinórban hét pontot szerzett, visszaállt a tíz közte. Govens triplájával pedig a 13. A hazai gyűrű sem volt a piros-feketékkel, ami a Zetének bement, az a Körmendnek kiperdült. Az utolsó tíz perc előtt 12 ponttal ment a vendégcsapat. Percekig bedeszkázták a gyűrűt a Körmendnek, a Zete taktikusan, türelmesen kosárlabdázott. Amikor kicsit lendületet kaptak a hazaiak, érkezett a vendég időkérés.

„Álljatok föl!" jött a rigmus a hazai B középből, ami akár a csapatnak is szólhatott, de csak az ülve meccset néző szurkolók álltak fel, mert Kerpel-Fronius dobott triplát, a hazai kísérletek pedig újra csak kimaradtak. Három és fél perccel a vége előtt aztán mindent egy lapra tett fel a Körmend. Letámadott és két gyors kosárral tízen belülre zárkózott. Komoly zavart keltettek a hazaiak, 10-0-át repesztettek. Egy perccel a vége előtt csak négy volt közte, de Pantelics bedobta két büntetőjét, Pettytől pedig labdát loptak, megérdemelten nyertek a vendégek.

Teo Csizmics: – Mi nagyon lassúak voltunk a mérkőzés elején a ZTE viszont nagyon jól kezdett védekezésben és támadásban is. A szombati mérkőzés sokat kivett a játékosaimból, frissebbek voltak a vendégek és kiemelkedően is dobtak. Mi pedig számos hibát vétettünk a játékban. Ennyit talán még sosem, az előző öt hónapban. Később próbálunk visszajönni a meccsbe, de nem sikerült fordítani, gratulálok a győzelemhez a Zetének.

Bencze Tamás: – Gratulálok a csapatomnak, nagyon nagy meccset nyert meg! Gratulálok az ellenfélnek is, mert bár végig vezettünk, de egy percig sem adták fel és nagyot küzdöttek. Mi az első három negyedben extrán dobtunk, csapatként mi ma jobbak voltunk, ezzel az öt ponttal mindenképpen. Kiemelném a közönségünket, amely végig szurkolt nekünk, de a körmendiek is végig remekül drukkoltak, ilyen hangulatban talán még nem is voltam itt. Az ötbe kerülés szempontjából nagyon fontos győzelem volt ez!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!