Sport

2016.04.20. 15:04

Két arany és egy ezüst a sakk diákolimpia országos döntőiben

Budapest - A sakk diákolimpia amatőr országos döntőjéről Rátkai Marianna és Kiss Mihály arany-, az értékszámos fináléró Czupor Attila ezüstérmet hozott.

Horváth Erika

A sakk diákolimpiát három kategóriában rendezik meg, ebből kettőt már lebonyolítottak - az amatőrökét Budapesten, a értékszámmal rendelkezőkét Miskolcon. Az amatőröknél a megyei döntő 1-3. helyezettjei ülhettek asztalhoz, de a tavalyi bajnokokat is meghívták. Köztük az V. korcsoportos Rátkai Mariannát is. A Premontrei gimnázium diákja magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel védte meg címét a hétfordulós versenyen. Az V. korcsoportos fiúknál is Vas megyei győztest avattak, a Bolyai gimnázium tanulója, Kiss Mihály 5,5 ponttal szerezte meg az aranyérmet.

Az amatőr V. korcsoportosoknál kettős vasi győzelem született, a lányoknál Rátkai Marianna, a fiúknál Kiss Mihály nyert

Az értékszámosok országos döntőjében egy vasi érem született Czupor Attila jóvoltából, aki a kilencfordulós versenyen 7 pontot gyűjtve érdemelte ki az ezüstérmet. Tavalyi ezüstjét még a celldömölki Szent Benedek, a mostanit már a Bolyai iskola diákjaként érte el.

Czupor Attila  egy korosztállyal feljebb is ezüstérmes lett az értékszámosok országos döntőjében

A jobb vasi eredmények

Értékszámos országos döntő. II. korcsoport, fiú: 7. Borhy Marcell (Zrínyi) 5,5 pont. III. kcs., lány: 5. Gömböcz Zsófia (Nádasdy) 6. V. kcs., fiú: 2. Czupor Attila (Bolyai) 7.

Amatőr országos döntő. I. kcs., lány: 6. Marton Eliána (Oladi) 5. II. kcs, lány: 8. Nyúli Leila (Gothard) 4. III. kcs., lány: 4. Hortobágyi Tamara (Brenner) 5, 5. Németh Zsófia (Brenner) 5. IV. kcs., fiú: 8. Rátkai Bálint (Brenner) 4,5. V. kcs., fiú: 1. Kiss Mihály (Bolyai) 5,5. Lány: 1. Rátkai Marianna (Premontrei) 7.

Már csak néhány napot kell várni az idei harmadik diákolimpiai döntőre. Az iskolák közötti csapatversenyt a hagyományoknak megfelelően Szombathelyen rendezik meg április 23-24-én, szombaton és vasárnap. A helyszín azonban változik, a már nem létező Rohonci úti munkacsarnok helyett a Brenner iskola tornacsarnokában lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!