Sport

2017.07.07. 18:14

Két edzőmeccset játszott a Haladás

SZOMBATHELY , EBERAU - Két edzőmérkőzést is játszott pénteken a Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

A pénteki erőltetett menetet délelőtt az NB II-es Sopron ellen kezdte a Haladás - a Sopron a Király Kupán, nem is olyan régen 1-0-ra legyőzte a Haladást.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Soproni VSE 4-0 (2-0). Illés Akadémia, 100 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Derdák.

Haladás: Gyurján (Lévay, 46.) - Tóth D., Schimmer, Jancsó, Devecseri (Németh M., 84.) - Kovács (Petró, 46.) - Mészáros, Rácz (Rozzi, 68.), Medgyes (Maik, 68.) - Maik (Jánvári, 46.), Rozzi (Bamgboye, 46.). Edző: Mészöly Géza.

Gól: Medgyes (6.), Rácz (16., 11-esből), Rozzi (84.), Petró (91.).

A szombathelyieknél próbajátékon szerepel a 22 éves, szabadon igazolható ukrán támadó, Oleg Maik. A csatár 80 ukrán második ligás meccsen két gólt szerzett, legutóbb hazájában a második ligás Cserkaszki Dnyipro együttesében futballozott. Jól kezdte a Haladás a meccset, a hatodik percben Medgyes balról befelé húzott, egy védőt is kicselezett és 18 méterről a bal felső sarokba lőtt (1-0). Tíz perc múlva a Kovács buktatásáért megítélt büntetőt Rácz értékesítette (2-0). A zöld-fehérek uralták a játékot, sokkal jobban játszottak ellenfelüknél, több helyzetet is kidolgoztak. Szünet után is jól kezdett a vasi együttes, Bamgboye és Rácz is a hálóba találhatott volna. A hajrában aztán előbb Bamgboye visszapasszolt labdáját Rozzi nyolc méterről a jobb felsőbe vágta, majd a 91. percben Rozzi jobbról a hosszú oldalra ívelt labdáját Maik visszafejelte, Petró pedig hét méterről, kapásból a bal sarokba talált (4-0).

Mészöly Géza: - A Sopron ellen végig profi mentalitással futballoztunk, a nagy tempójú meccsen sok jó egyéni teljesítményt láttam.

Pénteken este már Ausztriában, Eberauban - a Szentpéterfához közeli Monyorókeréken - lépett pályára a Haladás. A tavalyi szezonban a tíz csapatot felvonultató osztrák élvonal hetedik helyén záró Mattersburg fogadta a zöld-fehéreket.

SV Mattersburg-Swietelsky-Haladás 1-1 (0-1). Eberau, 500 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Király (Gyurján, 63.) - Jagodics, Wills, Németh M. - Polgár, Simon Á. (Kovács L., 63.), Kiss B., Bosnjak - Williams (Rácz, 33., Halmosi, 63.), Grumics, Tóth M. Edző: Mészöly Géza.

Gól: Williams (4.), ill. Varga B. (92.).

A Haladás az első helyzetét gólra váltotta. A Polgár felrúgásáért megítélt szabadrúgást Tóth Máté ívelte a kapu elé, a labda átjutott a túloldalra, ahol érkezett Williams, és nagy bombát ragasztott az osztrákok hálójába. A hátrányba került vendéglátó felpörgette a meccset, kemény játékra váltott - a lábujján megsérülő Williams cserét is kért. Mindkét oldalon akadtak lehetőségek, a 40. percben Király például bravúrral védett egy közeli lövést. Fordulás után folytatódott az adok, kapok, a kemény játék. A Haladás próbált futballozni, az osztrákok pedig keményen küzdöttek. A 64. percben a Mattersburg 11-eshez jutott, ám a labda a kapufán csattant. A 67. percben a Haladás rúghatott büntetőt, de Wills lövését a kapus védte. A hajrában a Mattersburg pályára küldte a szentpéterfai, a Haladás utánpótlásában is megfordult Varga Barnabást aki a hosszabbításban fejjel betalált, így döntetlenre mentette csapatának a meccset. A Haladás jobban futballozott, közelebb állt a győzelemhez, de nem érdemtelenül egyenlített a vendéglátó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!