Sport

2016.03.07. 15:18

Két férfi kézimeccs

Szombathely, Pápa - Az NB II-es férfi kézilabda-bajnokság 14. fordulójában a SZoESE otthon ikszelt, a Szentgotthárd idegenben nyert.

Tóth Gábor

Szombathelyi Egyetemi SE-Móri KSC 27-27 (17-14).

- Szombathely, 120 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Natkai, Szalay.

SZoESE: RÉDECSI - Fekete 1, HUSZÁR 8, SKODA 4, Katona 1, TÁNCZOS B. 9, Albert 2. Csere: Surányi, Tánczos K. (kapusok), Kapui, Korcsmáros, Oláh, Gál, Ludvig B., Vers, Tóth B.2. Játékos-edző: Skoda Bence.

Az egyetemisták jól kezdtek, fegyelmezetten védekeztek, igyekeztek gyors gólokat elérni. Hamar kialakult a 2-3 gólos hazai vezetés, ami a félidő végéig meg is maradt. A második félidőt a vendégek kezdték jobban, át is vették a vezetést, így a szombathelyiek futottak az eredmény után. A végjátékban kétgólos hátrányt tudott ledolgozni a lelkesen, de egyre több hibával játszó hazai csapat. A vendégek a mérkőzés első - erősen véleményes - hetesét lőhették egyenlő állásnál a 60. percben, de kihagyták. Az ellentámadásnál hasonló szituációban csak szabadot kaptak a hazaiak. Jól küzdött a SZoESE, de a támadásban elkövetett hibákért értékes egy ponttal fizetett. Junior: 31-27.

Bakonyerdő Pápa-Szentgotthárdi KK 28-29 (16-12).

- Pápa, 100 néző, NB II-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Ritter, Zámbó.

Szentgotthárd: Orbán - Németh 1, Csipszer 1, Hegyi 3, Kozák 5, Mákos P. 2, Hertelendy 1. Csere: Szoták (kapus), Sinka 6, Pars 9, Bokor 1, Háklár, Végh, Kocsis, Mákos M. Edző: Péter Zsolt.

A kemény mérkőzésen sok taktikai hibával játszottak a vendégek, így az első félidő végére négygólos hátrányban kerültek. A folytatás se volt könnyebb, de nagy küzdelemben, vert helyzetből fordított a gotthárdi csapat - végül értékes győzelmet aratott. Junior: 34-37.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!