Sport

2015.07.05. 15:14

Két győzelem a végére - Bejutott a felsőházba a Kőszeg OB I-es férfi teniszcsapata

Két győzelemmel zárta az alapszakaszt a Kőszegi SE OB I-es férfi teniszcsapata, így az első helyről várja a felsőházi rájátszást.

Tóth Gábor

Budaörsi SE–Kőszegi SE 2-5.

Budapest, 100 néző, OB I-es férfi tenisz csapatbajnokság.

Győztek: Enyedi I.–Koncz B., Koncz B., Enyedi J., Devecseri O., Serkédi E.

Két hasonló képességű csapat lépett pályára – mindkét oldalról éljátékosok hiányoztak. A kőszegeiek remek napot fogtak ki, a soraikból többen is hiba nélkül teniszeztek, így a pillanatnyi forma a vasiak javára döntötte el az összecsapást.

Kőszegi SE–Pécsi VSK 7-0.

Kőszeg, 80 néző, OB I-es tenisz csapatbajnoki.

Győztek: Enyedi J.–Koncz B., Hirn S.–Devecseri O., Sardu D., Hirn S., Koncz B., Enyedi J., Devecseri O.

Az erőviszonyok hazai sikert ígértek, a kőszegiek pedig magabiztosan, közönségszórakoztató játékkal érvényesítették a papírformát.

– Az alapszakaszban nagyon jó teljesítményt nyújtottak a fiúk, hét győzelmet arattak, mindössze egyszer kaptak ki, így másodikként zártunk a nyolc csapatot felvonultató mezőnyben – fogalmazott Koltay Árpád, a Kőszegi SE csapatvezetője. – Ezzel a második helyen jutottunk be a négy csapatot felvonultató felsőházi rájátszásba. Bizakodó vagyok, remek formában van a társaság. Ha komplett csapattal tudunk kiállni, akkor összejöhet a hőn áhított bajnoki cím.

A felsőházi rájátszás mérkőzéseit július 11-12-én rendezik Budapesten a Nemzeti Teniszcentrumban. A szombati elődöntőben a Kőszeg az alapszakaszt harmadik helyen záró budapesti Mini Garros gárdájával mérkőzik. A vesztes a bronzmeccsen, a győztes pedig a döntőben folytatja vasárnap. A másik ágon Budaörs (1.)–Tálentum Budapest (4.) párharcot rendeznek.

Koncz Barnabás egyesben és párosban is mindent nyert. Fotó: Kőszegi SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!