Sport

2017.04.04. 14:34

Két győztes mérkőzés - Pályára léptek az NB II-es vasi női kézilabdacsapatok

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 18. fordulójában Sárváron nyert megyei rangadósz az SZKKA II., győzött a Körmend is, a CVSE és a Bük viszont kikapott.

Tóth Gábor

Sárvárfürdő Kinizsi - Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia II. 18-35 (10-17)

- Sárvár, 120 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kurkó, Nerhaft.

Sárvár: Jurik - Hegyi 5, Pataki 2, Farkas 3, Nardai 2, Szondy, Soós 1, Vajda 3. Csere: Varga, Hartmann 2. Edző: rozmán Gergő.

SZKKA: Szovák - Csire 8, Cser 3, Pődör R. 11, Csépke 4, Bozzai 2, Bódi 1. Cserék: Károly (kapus), Kozma 1, Csapó 3, Debreczeni 1, Kiss V. 1, Kovács T., Woth, Dénes. Edző: Józsa Krisztián

Remekül kezdtek a vendégek, szétfutották a támadásban bizonytalan sárváriakat, és könnyű gólokkal gyorsan tetemes előnyre tettek szert (15. perc: 2-10). Majd feléledt a Sárvár, feljebb kapaszkodott, de a félidő hajrája ismét a szombathelyieké volt. Fordulás után tovább nőtt a különbség a felek között, a vendégek sok gólt lőttek lerohanősból, végül könnyed győzelmet arattak. Junior: 6-33.

Rozmán Gergő: - Gyakorlásnak fogtuk fel a meccset, sok esélyünk nem volt a bajnokság leggyorsabb csapata ellen. Szerencsére voltak pozitív dolgok, amiknek hasznát vehetjük a jövőben.

Józsa Krisztián: - Végig uraltuk a mérkőzést, biztosanszereztük meg a kötelező győzelmet.

VKL SE Győr-Celldömölki VSE 37-28 (20-10)

- Győr, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Antal, Antalné.

CVSE: Pongrácz - Farkas 3, Németh 4, SZOMORKOVITS A. 8, Bagics 1, Szomorkovits L 9/6, Sebestyén. Csere: Szabó (kapus), Vlasich 3, Geiger, Marton, Szalai. Edző: Kósa Ottó.

A mérkőzés elején az éllovas hazaiak - kihasználva a vendégek hibáit - megnyugtató előnyt alakítottak ki (7. perc: 6-0). A Celldömölk későn ébredt, próbált közelebb férkőzni ellenfeléhez (24. perc: 15-10), de a félidő végén ismét jött egy rövidzárlat, a Győr pedig eldöntötte a meccset. A második játékrészben egyik csapat sem jeleskedett védekezésben - vendégek számára némi siker, hogy a lövőpárbajt egy góllal megnyerték. Junior: 36-9.

Vady Mosonszolnok- Körmendi DMTE 25-29 (13-12)

- Mosonszolnok, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gáspár, Vörös.

Körmend: Anek - Török 4, Faragó 5, Adorján 7, Szabó A. 4, Németh A. 2, Kiskós 3/1. Csere: Balogh K. (kapus), Benedek 3, Cser 1, Őri, Horváth D., Szalai L. Edző: Oláh Sándor.

Kihagyott ziccerekkel, gyenge védekezéssel kezdtek a vendégek - meg is léptek a hazaiak (7. perc: 6-1). Időkérés után rendezte sorait a Körmend, és egyenlített (12. perc: 9-9). A vasiak dolgát többször nehezítette emberhátrány, így a félidőben még a házigazda vezetett. Fordulás után már tőlük megszokott kemény, harcos védekezéssel rukkoltak elő a körmendi lányok, és gyors gólokat lőttek. Átvették a vezetést, az irányítást (43. perc: 16-21). A hajrában sok kiállítást kaptak a Rába-partiak, de a győzelemüket nem fenyegette veszély. A vártnál simábban nyert a Körmend. Junior: 35-33.

Győri ETO KC III.-Dr. Lupo Büki TK 24-17 (11-8)

- Győr, 50 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Horváth G., Horváth K.

Bük: HARASZTOVICS - Binder 3, Csabai, Szabó D. 5/2, Németh D. 2, Csóka 1, Szabó N. 2. Csere: Palkovits, Kálmán (kapusok), Pukler, Megyeri, Markó 2, Németh B. 2, Bősze. Edző: Mátés István.

A mérkőzés elején nehezen születtek a gólok - mindkét kapus remekül védett (13. perc: 4-4). Aztán a hazaiak megléptek. A bükiek pontatlanul játszottak, sok helyzetet puskáztak el, sok technikai hibát vétettek. Így az ellenfél mát tetemes előnye birtokában futhatott neki a hajárnak (42. perc: 18-10). A bükiek még indítottak egy nagy rohamot, felzárkóztak (56. perc: 21-17), de a hazaiak győzelmét nem fenyegette veszély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!