Sport

2016.01.28. 17:24

Két HVSE-arany a birkózóktól

Budapest - Az év első birkózóversenyén - szabadfogású felnőtt válogatóján - két aranyérmet szereztek a Haladás VSE versenyzői.

Horváth Erika

Eléggé foghíjasra sikeredett a Vasas csarnokában rendezett rangsorverseny, a válogatott tagjai közül Molnár József, Veréb István, Hatos Gábor, Szmik Attila és Ligeti Dániel sem lépett szőnyegre. A Haladás VSE képviseltette magát, és négy versenyzője dobogóra is állhatott. A 74 kilós súlycsoportban nagyon értékes győzelmet szerzett Molnár Bálint: a döntőben remek birkózással verte az ESMTK-s U23-as Eb-bronzérmes Nagy Mihályt is, aki korábban a 70 kilós válogatott Gulyás Zsombort múlta felül. Ugyanebben a súlycsoportban Ligeti Richárd bronzot szerzett. A 97 kilóban Wittmann Kristóf ezüstérmes lett, a 125-ben pedig Csercsics Richárd nyerte a Haladás második aranyát. A szombathelyi klub harmadik lett a pontversenyben, a második Csepellel azonos pontszámmal (23-23).

Molnár Bálint értékes első helyet szerzett 74 kilóban (Fotó: Unger Tamás)

Csütörtökön Párizsba, egy nemzetközi versenyre utazott a magyar szabadfogású válogatott keret - benne két HVSE-ssel, Molnár Bálinttal (74 kg) és Ligeti Dániellel (125). A verseny után jövő péntekig ott edzőtáboroznak. Aztán a következő célállomás Fehéroroszország, Minszk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!