Sport

2015.09.02. 12:49

Vasárnap válogatott női röplabdamérkőzéssel zárul a hét

Szombathely - Két fontos sporteseménynek is otthont ad a héten a vasi megyeszékhely: pénteken és szombaton a 6. Szombathelyi Nagy Sportágválasztóra (Savaria Egyetemi Központ), vasárnap pedig válogatott női röplabda-mérkőzésre (Arena Savaria) várják az érdeklődőket, a szurkolókat.

Tóth Gábor

Az „összevont” sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar Szombathely polgármestere, Koczka Tibor sportért is felelős alpolgármester, Kalmár Attila, a főszervező ügyvezetője, és Polgár Tibor, a Savaria Egyetemi Központ Sporttudományi Intézetének vezetője ismertette az elkövetkező napok mindkét sporteseményét.


A városházán rendezett sajtótájékoztató főszereplői. Balról Kalmár Attila, dr. Puskás Tivadar, Koczka Tibor és Polgár Tibor Fotó: Unger Tamás

A hagyományoknak megfelelően az idén is a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnoka és udvara várja az érdeklődőket – a gyerekeket, a szülőket, az iskolai, az óvódai csoportokat, a pedagógusokat. A két nap alatt több mint 30 sportággal, mozgásformával lehet megismerkedni: vívás, súlyemelés, judo, tenisz, íjászat, görkorcsolya, modern tánc, tájfutás, ritmikus sportgimnasztika, hastánc, birkózás, röplabda, kézilabda, inter-crosse, kosárlabda, asztalitenisz, atlétika, BMX, kerékpározás, ökölvívás, aikido, aerobic, társastánc, labdarúgás, úszás, jóga, karate, kung fu, kyokhusinkai, síugrás, jégkorong, kick-box. Pénteken 9-től 16 óráig, szombaton pedig 9-től 13 óráig tart a program. Az egyetemi központ hallgatói, oktatói segítik a sportágválasztókat, de szakképzett edzőkkel, volt és jelenlegi élsportolókkal is találkozhatnak a gyerekek – a kosárlabdát például Kálmán Lászlónak, a focilabdát pedig Illés Bélának lehet passzolni.

A sajtótájékoztató másik témája a vasárnapi válogatott női röplabdamérkőzés volt. A magyar női röplabda-válogatott 27 év után jutott ki Európa-bajnokságra. Ugyanakkor egyre fejlődő, egyre eredményesebb nemzeti csapatunk most az Európa-liga döntőjéért harcol, Görögországgal játszik egy oda-vissza meccset. Az első találkozót csütörtökön (18.00) Megapoliszban rendezik, a visszavágót pedig 18.30-as kezdéssel Szombathelyen az Arena Savariában – a legjobb magyar női röplabdázók lépnek pályára a vasi megyeszékhelyen. A párharc győztese bejut a nemzetközi sorozat döntőjébe (a másik ágon Törökország–Izrael összecsapást rendeznek). A szervezők reményei szerint minél többen buzdítják majd a lányokat, hiszen komoly nemzetközi siker kapujában áll a csapat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!