Sport

2015.11.02. 15:55

Két NB II-es röplabdás győzelem - A SZoESE itthon a Veszprémet, a HVSE/VSA idegenben az Ikrényt verte

A női röplabda NB II. 3. fordulójában mindkét szombathelyi csapat győzelmet könyvelhetett el.

Horvát Erika

Szombathelyi Egyetemi SE–Veszprémi Egyetemi SC 3:2 (14, 22, -22, -22, 6)

Szombathely, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás Béla, Prukner.

SZoESE: Kiss L., Gulkai, Horváth M,, Halmosi, ERDŐSI, Simon F. Csere: Nagy T. (liberó), Nagy J. (liberó), Németh E., Csóka. Edző: Bodzer Attila.

Az egyik a SZoESE sok jó sánca közül. Akik előadják: Simon Fanni (12) és Halmosi Noémi. Jobbról Gulkai Zsófia (4) Fotó: Szendi Péter

Sokkal jobb mentalitással, támadóbb szellemben lépett pályára a SZoESE, mit az egy héttel korábbi városi rangadón. A hazaiaknál Simon Fanni vitte a prímet, a vendégek szinte ocsúdni is alig tudtak, és már vége volt az első játszmának (25-14). A másodikban 7-2 után valamelyest csökkent a hazaiak koncentrációja, így fel tudott támadni a vendégcsapat. 9-9 után, ha el-elakadva is, de biztosan hozta az újabb játszmagyőzelmet a SZoESE (25-22). A cserék után egyre többet hibáztak a hazaiak, főként nyitásban és nyitásfogadásban, és ez a harmadik szett végjátékában meg is bosszulta magát (22-25). A negyedik játszma a kezdőhatossal jól indult, de hamar pontatlanokká váltak a nyitásfogadások, statikussá a támadások, és vérszemet kaptak a veszprémiek. 16-23-ról 22-24-re sikerült felzárkózni, végül egyenlíteni tudott a VESC (22-25). Ha egy bajnoki pontot – saját hibájából – el is vesztett a SZoESE, még egyet már nem hagyott veszni: a döntő játszmában lemosta ellenfelét (15-6), és megszerezte idei első győzelmét.

Ikrényi DSK–Haladás VSE/Vasi Sport Akadémia 0:3 (-11, -24, -22)

Ikrény, NB II-es női röplabda-mérkőzés, vezette: Szombathelyi, Soltész.

HVSE/VSA: Horváth D., Tóth Zs., Fazekas, Végh, Kiss B., Bokor. Csere: Farkas (liberó), Zoltán (liberó), Varga, Dancsecs. Edző: Mucsi Péter

Jó nyitásokkal és támadásokkal ragadta magához az irányítást a HVSE/VSA, az ikrényiek csak a vendégek rontásaiból tudtak pontot szerezni (11-25). A második játszmában a magukra találó hazaiak tartották a lépést, a végjátékra viszont összekapták magukat a szombathelyiek, és újra örülhettek (24-26). A harmadik játékrészben magabiztosabb volt a vasi együttes, erősebben támadott, taktikusan nyitott, a játszma közepétől fokozatosan növelte előnyét (21-15). Próbáltak kapaszkodni a hazaiak, de a finis ismét a szombathelyieké lett (22-25). Junior: 1:3 (-17, 14, -25, -15).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!