Sport

2015.07.31. 18:37

Két orvosi bronzérem - Remek formában teniszezett a vb-n dr. Móritz András

Rotterdam - Két bronzéremmel tért haza az orvos tenisz világbajnokságról dr. Móritz András, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szülész-nőgyógyász főorvosa.

Tóth Gábor

A 45. alkalomal kiírt orvos tenisz világbajnokságnak Hollandia, Rotterdam városa adott otthont (a tavalyi vb Balin volt, azt a nagy távolság miatt kénytelen volt kihagyni a szombathelyi sportember). A kereken egy hétig tartó erőpróbán 24 ország 240 orvosa fogott ütőt. Magyarországot nyolcfős delegáció képviselte, közülük egyedül dr. Móritz András a vasi, szombathelyi színeket. Aki egyébként új, eggyel idősebb kategóriában, a +65 évesek mezőnyében debütált. Itt 32-es tábla kezdett neki a küzdelmeknek, Móritz András 5. kiemeltként erőnyerő volt, az első kör küzdelmeiből így kimaradt. Aztán egy japán riválist vert könnyedén (6:3, 6:2), majd egy perui ellenfél következett, aki viszont nem adta olcsón a bőrét, csak háromórás nagy csatában sikerült legyűrni (6:3, 2:6, 10:8). Az elődöntőben aztán az olasz rivális jobbnak bizonyult (3:6, 3:6), így Móritz András bronzérmet szerzett.

Párosban japán partnert sorsoltak a szombathelyi orvos mellé. A 16-os táblán a 3. helyen kiemelt kettős az első körben erőnyerő volt. Majd legyőzött egy svéd-német duót (6:4, 7:5), ám  az elődöntőben a későbbi győztes amerikai páros – nagy csatában – jobbnak bizonyult (5:7, 4:6). Így Móritz András gyűjteménye  egy újabb bronzéremmel gazdagodott.

– Elégedett vagyok a teljesítménymmel, hiszen egyéniben a legjobb eredményemet értem el a bronzéremmel. Párosban ugyan háromszoros világbajnok vagyok, de az állandó magyar partnerem ezúttal nem tudott részt venni a vb-n, így ezt a harmadik helyet is szép eredménynek értékelem – összegzett dr. Móritz András. – És az is örömmel tölt el, hogy fizikailag bírtam a terhelést, sérülés nélkül tudtam le a mérkőzéseket. Remélem, hogy még sokáig teniszezhetek legalább ilyen szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!