Sport

2017.03.23. 16:20

Két síelőarany - Két bronz is jutott a vasiaknak

Lachtal - Két arany- és két bronzérem is fűződik a vasi diákok nevéhez az Ausztriában megrendezett alpesi sí diákolimpia országos döntőjén.

Horváth Erika

Verőfényes, márciusi napsütésben, optimálisan felkészített pályán rendezték meg a 2016/2017. évi alpesi sí diákolimpia országos döntőjét az ausztriai Lachtalban. A kétnapos óriásműlesikló-versenynek 130 indulója volt.

Az első versenynapon a nagyobbak, a IV., V., és VI. korcsoportosok versenyeztek két kategóriában (A igazoltak, B amatőrök) két-két futamban, a másodikon a kisebbek, az I., II. és III. korcsoportosok - náluk egy-egy futam alaján dőltek el a helyezések. A szervezők egy 180, illetve egy 160 méter szintkülönbségű pályát jelöltek ki 29, illetve 27 kapuval.

A diákolimpia országos döntőjének élmezőnyében végzett Vas megyei versenyzők. Balról Vécsey Boglárka, Kunecz Noémi, Vécsey Veronika, Józsa Virág, elöl Dérfai András   Fotó: L Kunecz Tamás

Vas megyéből heten csatoltak sílécet - mindannyian a B kategóriában indultak -, négyen a dobogóra is felállhattak. Az első vasi érmes a gencsapáti Apponyi iskola tanulója, Dérfai András lett, aki a IV. korcsoportos fiúknál szerezte meg a bronzot. Az V. korcsoportos lányoknál három szombathelyi versenyző is csatasorba állt; a Nagy Lajos Gimnázium diákja, Vécsey Veronika egyik futamban sem talált legyőzőre, így övé lett az arany, de a bolyais Józsa Virág is felállhatott a dobogóra, a harmadik fokára. Őt Vécsey Boglárka követte a sorban a negyedik helyezésével.

A VI. korcsoportos lányok közül Kunecz Noémi (Bolyai) nyakába akasztották az aranyérmet. A fiúknál Oswald Dániel a második futamban bukott, így az összesítésbe nem számították be az eredményét. A második versenynap egyetlen Vas megyei indulója Plander Luca (Brenner) volt, aki 17. lett.

Vasi eredmények. B kategória. II. korcsoport, lány:

17. Plander Luca (Brenner). IV. kcs., fiú: 3. Dérfai András (Apponyi, Gencsapáti). V. kcs., lány: 1. Vécsey Veronika (NLG), 3. Józsa Virág Réka (Bolyai), 4. Vécsey Boglárka (Premontrei). VI. kcs., lány: 1. Kunecz Noémi Judit (Bolyai).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!