Sport

2014.08.22. 13:25

Kezdi a bajnokságot a Haladás VSE, Marcos Angulo edző bizakodó

Szombathely - Az NB I-es futsalbajnokság hétfői rajtja előtt pénteken sajtótájékoztatón vázolták fel terveiket, céljaikat a Swietelsky-Haladás VSE vezetői.

Tóth Gábor

A Haladás VSE Rohonci úti klubépületében Homlok Zsolt, a HVSE ügyvezető igazgatója, Bokor Zsolt, a futsal szakosztály elnöke, Márcos Angulo, a csapat új spanyol trénere, valamint a két új igazolás, Öreglaki Norbert és Tyukász Péter válaszolt a sajtó kérdéseire.

- Tavaly komoly erősítéseket hajtottunk végre, merész célokat tűztünk ki magunk elé, de egy gyengére sikeredett szezont futottunk - fogalmazott Homlok Zsolt. Némileg változtattunk a stratégiánkon, hiszen Marcos Angulo személyében egy nemzetközi szinten is sikeres, elismert edzőt szerződtettünk a nyáron. Tőle azt várjuk, hogy egy stabil, fejlődőképes csapatot építsen fel, továbbá az alapokat is szélesítse ki, erősítse meg. Vagyis az utánpótlásban is komoly feladat vár rá, a saját nevelésű fiatalokat is be kell majd építenie a csapatba.

- Hosszú távra tervezünk Marcos Angulóval - vette át a szót Bokor Zsolt. Egy hónap edzés után már látszik, hogy az idén egy gyorsabb, taktikusabb, gólerősebb csapatunk lesz. Ráadásul erősíteni is sikerült, hiszen Öreglaki válogatott kerettag, Tyukász pedig minőségi kapus. Egyébként a spanyolt trénernek több ajánlata is volt, azért választott minket, mert így megtarthatta szövetségi kapitányi munkáját Szlovákiában.

- Köszönöm a szombathelyi lehetőséget, igyekszem meghálálni a bizalmat - kezdte székfoglalóját Marcos Angulo. Négy hete edzünk együtt, még tart a csapatépítés, de jó úton járunk, napról napra fejlődünk. Hat-hét játékosra már korábban is felfigyeltem, a fiatalok pedig kellemes meglepetést okoztak. Vannak rutinos játékosaink, tehetséges fiataljaink, jó az arány. A csapat motivált, vevő a munkára. Úgy érzem, hogy van lehetőség a társaságban most boldog és elégedett vagyok. Bár a vezetőség konkrét célokat nem jelölt ki, én azért szeretném, ha a Haladás legalább a felsőházban, vagyis az első hat között zárná az alapszakaszt. Igaz, lépésről lépésre kell haladnunk. A város szép, nyugodt, az emberek kedvesek, a klub rendezett körülmények között működik, csak a munkára kell koncentrálnunk. Hétfőn természetesen szeretnénk győzelemmel bemutatkozni a szurkolóinknak.

A HVSE a 2014/2015-ös szezon nyitómeccsén hétfőn, 18.15-kor a Szegedet fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!