Sport

2017.06.06. 13:16

Kezdődik a kosárdöntő: Alba Fehérvár-Falco KC

SZOMBATHELY - Szerdán 19 órás kezdéssel az Alba Fehérvár-Puebla+-Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mérkőzéssel megkezdődik az egyik fél három megnyert meccséig tartó döntő a 2016/2017-es NB I-es kosárlabda-bajnokságban (M4 Sport).

Tóth Gábor

A Falco negyedik alkalommal jutott be a bajnoki döntőbe: az 1998/1999-es szezonban az Albacomp mögött a második helyen végzett, a 2007/2008-es szezonban szerezte a klub eddigi egyetlen aranyérmét a Körmend ellen, a 2011/2012-es pontvadászatban pedig a Szolnok mögött másodikként zárt.

Mindenképpen jó előjel, hogy a bajnokcsapat edzője ugyanaz a Szercsko Szekulovics volt, aki most is a fináléba vezényelte a sárga-feketéket. Váradi Kornél másodedző pedig játékosa volt még a bajnokcsapatnak - vagyis ő is tudja, hogy mi a siker receptje. Az Alba négyszeres bajnokként várja a döntőt.

Legutóbb a 2012/2013-as szezonban diadalmaskodott. Tavaly is bejutot a fináléba, de akkor a Szolnok jobbnak bizonyult. Az Alba megnyerte az alapszakaszt, a középszakaszt - és a Magyar Kupát -, pályaelőnyből várja a párharcot. A felek az idén egyszerű sorminta alapján meccseltek egymással: mindig a vendéglátó nyert - ami azért a fehérvárváriak végső sikerét vetíti előre.

- Az ország két legjobb csapata maradt állva, harcba szállhatunk a bajnoki címért, ami a részünkről óriási eredmény, a fehérváriak részéről pedig bizonyára alapvető elvárás volt - jelezte Szrecsko Szekulovics, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. - Az első mérkőzésen mindig a hazai pályán játszó, esélyesebb csapat vállát nyomja a teher.

Ez megpróbáljuk kihasználni. Mert ugyan szép eredmény az ezüstérem, de ha már idáig eljutottunk, akkor megpróbálunk bajnokságot nyerni! Nehéz mérkőzésre számítok, mert az Alba egy remekül összerakott, precízen működő gépezet. Kiegyensúlyozott teljesítményre képes, nem véletlenül állt szinte az egész szezonban a tabella élén.

Ha voltak is kis megingásai, azok csak a sérülések miatt történtek. Ellenfelünk keményen védekező, agresszívan játszó, gyors, atletikus csapat. Vagyis fizikálisan is kimerítő lesz a párharc. A lehető legkevesebb labdát szabad eladnunk és nagyon kell ügyelnünk a lepattanókra - négyes, ötös poszton roppant erős, eredményes a fehérvári csapat.

Az Alba az egész meccsen erős tempót képes diktálni, mert mély rotációval dolgozik. És a padon is minőségi játékosok ülnek. A papírforma természetesen a hazaiak mellett szól, de nem hiszem, hogy teljesen esélytelenként utazunk Székesfehérvárra. Ugyanis a középszakaszban Zalaegerszegen, a negyeddöntőben Kaposváron, az elődöntőben pedig Körmend mutattuk meg, hogy idegenben is van bennünk potenciál.

Vagyis hihetünk abban, hogy van esélyünk a meglepetésre - mind az első mérkőzést, mind a párharc végkimenetelét tekintve. Volt elég időnk felkészülni a meccsre, és sikerült regenerálódnunk, felfrissülnünk is. Teljes a keretünk, mindenki egészséges.

A játékosok pedig motiváltak, nagyon várják már a döntőt, felszabadultan, jó hangulatban futunk neki a finálénak. Nagyon szeretnénk szépen zárni a szezont, ki akarjuk szolgálni a közönségünket!

A fehérvári klub által küldött összes jegy elfogyott, így a jegypénztár szerdán már nem nyit ki!!!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!