Sport

2015.11.30. 13:20

Kézilabda: Megyei rangadót hozott a Körmend

Körkép - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 9. fordulójában Cellben nyert megyei rangadót a Körmend, idegenben győzött a Sárvár, rangadót bukott a Bük.

Tóth Gábor

Celldömölki VSE-Vulkánfürdő-Körmendi DMTE 21-25 (10-8).

Celldömölk, 150 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gácsig, Sárközi.

CVSE: Szabó - Freiberger 3, Szomorkovits 7, Németh 2, Vlasich 2, Sebestyén 5. Csere: Balogh, Pongrácz, Geiger 1, Tóth 1, Marton, Bognár, Szalai. Edző: Rozmán Gergő.

Körmend: Bertai - Török 4, Adorján 2, Szabó A., Németh A., Szalai 2, Matetits Gabriella 3. Csere: Anek (kapus), KISKÓS 11/6, Kisbalázs, Cser 3, Bokor, Benedek, Faragó. Edző: Oláh Sándor.

Mindkét csapat sok hibával kezdte a rangadót, főleg a védekezések domináltak, alig esett gól (12. perc: 2-2). Előbb ébredt a Cell, és feljavuló támadójátékával előnyt szerzett. Ám a második félidő elején egyenlített a Körmend, majd magához is ragadta a vezetést (42. perc: 13-16). Kapaszkodott a CVSE, de a hazai játékosok nem bírták el a játékvezetők hibáit. A Körmend viszont okosan játszott, és megnyerte a mérkőzést. A két jó csapat játékát alaposan megnehezítette a rutintalan fiatal játékvezetők ténykedése. Junior: 22-41.

Rozmán Gergő: - Életemben nem tapasztaltam még ilyen kritikán aluli játékvezetést, a bírók alaposan befolyásolták a mérkőzés alakulását. Rangadóhoz méltatlan volt amit műveltek.

Oláh Sándor: - Gratulálok a lányoknak, igazi csapatmunkával érték el a győzelmet!

Komárom VSE-Sárvárfürdő Kinizsi 24-34 (10-13).

Komárom, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Hantos, Rózsahegyi.

Sárvár: Takács - Hegyi 3, Bősze 5, Soós R. 2, Fehér D. 5, Doncsecz1, Kiss N. 7. Csere: Márkus, Varga (kapusok), Bolfán 9, Nardai, Vajda 2, Pup R. Edző: Hegyi Gábor

Jól kezdett a sárvári csapat, gyorsan négygólos előnyre tett szert (12. perc: 4-8). Majd felváltva estek a gólok, a vendégek vonulhattak nyugodtabban nagyszünetre. A második játékrész elejét is elkapta a vasi gárda: remek védekezésből indított lerohanásokkal percek alatt hétgólosra nőtt a sárvári előny (13-20) – és eldőlni látszott a mérkőzés sorsa. A félidő derekára a hazai csapat feljött öt gólra, de ekkor a Sárvár újított, fokozatosan növelve előnyét, így magabiztos győzelem lett a vége. Az utóbbi hetektől eltérően nagy akarással játszó, keményen védekező és gyors támadásokat vezető Kinizsi a vártnál biztosabban szerezte meg a létfontosságú két pontot. Junior: 19-25.

VADY Mosonszolnok-Dr. Lupo-Büki TK 35-17 (16-8).

Mosonszolnok, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Babity, Balogh.

Bük: Palkovits - Binder, Udvardi 1, Németh D. 6, Pataki 5/2, Csóka 1, Csabai 2. Csere: Kálmán (kapus), Szenczi 1, Szabó N., Szabó D. 1, Szabó R., Németh B., Markó. Edző: Mátés István.

A játéknap rangadóján a második fogadta a harmadikat. Némi meglepetésre a vendégek csak egy ideig tudták tartani a lépést (13. perc: 5-4), aztán állva maradtak, csődöt mondott a korábban rendre stabilnak bizonyuló védekezés. Fordulás után sem változott a játék képe, a házigazda biztosan őrizte előnyé (51. perc: 23-15), sőt, a végére szét is esett Bük - így nem várt, súlyos vereségbe futott bele. Junior: 19-19.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!