Sport

2015.03.02. 12:30

Kézilabda: Remekelt a Bük

Vas megye - Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 13. fordulóját a vasi csapatok közül csak a Bük vette sikerrel.

Tóth Gábor

Dr. Lupo-Büki TK–VADY Mosonszolnok 22-18 (14-7)

Bük, 200 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Burghardt L., Burghardt R.

Bük: HARASZTOVICS – BINDER 1, UDVARDI 6/1, PATAKI 7/2, PUP 2, NÉMETH D. 5, CSÓKA 1. Csere: Palkovics (kapus), SZENCZI, Fazekas, Szabó R., Szabó D., Németh B., Markó. Edző: Mátés István.

A forduló rangadóján a második Bük fogadta a harmadik Mosonszolnokot. A hazai csapat meglepte ellenfelét, remekül kezdett (17. perc: 10-3), kellett kis idő, mire a vendég felvette a ritmust. A bükiek fordulás után sem lassítottak, és úgy tűnt, hogy korán eldöntik a mérkőzést (37. perc: 18-8). De a Mosonszolnok nem adta fel, a vasiaknál pedig eljött a holtpont, csökkent a különbség (46. perc: 19-15). A végén azonban ismét elkapta a ritmust a Bük, és biztosan, a vártnál sokkal könnyebben nyert. Junior: 20-23.

Celldömölki VSE Vulkánfürdő–Komáromi VSE 19-21 (9-13)

Celldömölk, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, v.: Gácsig, Sárközi.

CVSE: Szabó – Freiberger 6, Szomorkovits 6, Czető 1 Vlasich 1, Bagics, Sebestyén. Csere: Balogh, Geiger 1, Tóth 4. Edző: Rozmán Gergő.

Az első félidő nagy részében fej fej mellett haladtak a csapatok, sokáig döntetlen körüli volt az eredmény. Majd a celliek egyre többet hibáztak, ami kihasználva meglépett a Komárom. A második játékrész közepére megfordította az eredményt a CVSE (18-17), de a folytatásban már csak a Komárom volt pályán, lehajrázta a házigazdát. Rosszul játszott a Cell, de vereségében komoly szerepet játszott a két rutintalan játékvezető is. Junior: 21-20.

SZESE Győr–Körmendi DMTE 25-18 (11-10)

Győr, 100 néző, NB II-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Arnold, Kosztend.

Körmend: Bertai – Török 4, Horváth T. 1, Bokor 6, Kiskós 4/3, SZABÓ A., Cser 2. Csere: Károly, Adorján 1, Faragó, Benedek, Kalamár, Őri. Edző: Oláh Sándor.

Jól kezdett a Körmend, a 20. percig rendre egy-két góllal vezetett. Aztán a győriek fordítottak. A második félidő elején elvesztette a fonalat a vasi gárda, csak rossz döntések születtek mind védekezésben, mind támadásban, így a hazaiak tetemes előnyre tettek szert. Aztán kiegyenlítődött a játék, de a hajrára elfáradt a Körmend, és kikapott. Az akarással ugyan nem volt gond a körmendieknél, de ez kevés volt a meglepetéshez, a győzelemhez. Junior: 22-22.

A Sárvárfürdő Kinizsi szabadnapos volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!