Sport

2017.06.08. 16:35

Kick-box: a vb-ért,a válogatottságért

Szombaton az ELTE SEK sportcsarnoka ad otthont a kick-box 4Fight Kupa light-contact és kick-light felnőtt és masters magyar bajnokságnak.

Tóth Gábor

A Magyar Kick-Box Szövetség országos versenyén több mint száz sportoló lép tatamira. Az ob meghívásos, minden súlycsoportban, kategóriában csak a ranglista első négy helyezettje kap lehetőséget a részvételre, a bizonyításra. A torna komoly jelentőséggel bír, ugyanis kvalifikációs verseny a novemberi, budapesti világbajnokságra - a győztesek ott lehetnek a vb-n.

Dancsó Zoltán klubedző, szövetségi kapitány
Fotó: Unger Tamás

A vasi színeket két szombathelyi klub képviseli az ob-n. Az Agrobio Classic KBC Pék Martint (64 kg) és Pődör Csabát (+94 kg, veterán) nevezte, míg a Controll SE Grünczeisz Patrikot (57 kg), Szász Krisztofert (63 kg), Bolfán Ádámot (69 kg), Szmolek Emanuelt (79 kg), Bárdosi Sándort (79 kg), Gyöngyösi Mátét (84 kg), Pintér Bálintot (84 kg), Bertalan Gábort (63 kg, veterán) és Bárdosi Sándor Ferencet (74 kg, veterán) küldi csatába.

- Az ország legjobbjai lépnek tatamira, színvonalas mérkőzéseket várok - fogalmazott Dancsó Zsoltán, aki a Contoll klubedzőjeként és szövetségi kapitányként is érdekelt lesz az ob-n. - Most alakul ki a válogatott végleges kerete, ezért jó formában lévő, motivált versenyzőkre számítok. A vasi fiúk közül Bárdosi Sándornak jó esélye van az aranyéremre. A Controll többi versenyzője juniorkorúként próbál helytállni a felnőttek között, talán Szmolek Emanuel lehet képes meglepetésre.

Az ob mezőnye már pénteken megérkezik a vasi megyeszékhelyre, ugyanis napközben van lehetőség átmozgató edzésre, este pedig a technikai dolgokat intézik az edzők, versenyzők. Szombaton 10.30-kor lesz az ünnepélyes megnyitó, a verseny 11 órakor kezdődik és körülbelül 19 órakor ér véget. A küzdelmek két tatamin zajlanak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!