Sport

2017.05.24. 18:10

Vasi érmek a kick-box világkupáról

BUDAPEST - Kifejezetten remek Vas megyei eredmények születtek a magyar fővárosban rendezett négynapos WAKO kick-bocx világkupán.

Tóth Gábor

A sportág nemzetközi mezőnyének krémjét felvonultató gigaversenyre 38 országból 2700 nevezés érkezett - két helyszínen, a MOM Parkban és a Kongresszusi Központban zajlottak a küzdelmek. Az idei világkupa azért is bírt különös jelentőséggel, mert főpróbája volt a novemberi budapesti világbajnokságnak.

A Controll SE kick-box szakosztályából 12 versenyző lépett tatamira, a sportolók edzője, Dancsó Zoltán pedig a Magyar Kick-box Szövetség light-contact és kick-light szakágvezetőjeként is képviselte magát a rangos eseményen. A kungfu szakosztály versenyzőit Koszogovits Mihály kísérte el edzőként. A szombathelyi kick-boxosok az öt arany-, hat ezüst-, és nyolc bronzéremmel megyei és országos szinten is megsüvegelendő eredményt értek el.

 

Bárdosi Sándor Ferenc (master, -74 kg) light-contact és kick-light kategóriában is a döntőbe jutott, előbbiben egy pont hátránnyal ezüstöt, utóbbiban aranyat nyert. Mihók Ádám a kezdő felnőtt versenyzők +80 kg-os súlycsoportjában mérkőzött, light-contactban a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Madarász Ábel élete első versenyén szerepelt a világkupán, a kezdő kadet II. korcsoport -47 kg-os súlycsoportjában. Fegyelmezett küzdelmekkel light-contacban és kick-lightban is a fináléig jutott - kick-lightban második, light-contactban első lett.

Bolfán Ákos 16-os tábláról verekedte be magát a kadet II. -63 kg light-contact és kick-light döntőjébe. A light-contact arany, és kick-light ezüst bizonyítja egész éves jó formáját. Grünczeisz Patrik -57 kg-ban a juniorok és a felnőttek mezőnyében is bizonyított egy junior kick-light bronzéremmel és egy felnőtt light-contact ezüstéremmel. Takács Viktória két súlycsoportban versenyzett kick-lightban: -60 kg-ban ezüstöt, -65 kg-ban bronzérmet szerzett. Szász Krisztofer nehéz ellenfelek ellen, kiugróan jó teljesítménnyel hozta a kötelező formát, -63 kg-ban kétszer (kick-light, light-contact) is felállhatott a dobogó harmadik fokára, míg a felnőttek között kick-lightban ezüstérmet nyert. Bolfán Ádám a legkeményebb junior és felnőtt súlycsoportban, a -69 kilóban 16-os táblákról indulva a több győztes mérkőzés és a remek forma ellenére egyszer tudott felállni a dobogó harmadik fokára - junior kick-lightban. Bárdosi Sándor felnőtt -79 kg kick-lightban a harmadik helyig jutott. Szmolek Emanuel junior -79 kg light-contactban és kick-lightban sem talált legyőzőre, magabiztosan utasította maga mögé össze ellenfelét - a felnőttek között csak a fizikális különbségek miatt nem tudott érvényesülni. Gyöngyösi Máté két év kihagyás után versenyzett újra, felnőtt -84 kg-ban kick-light szabályrendszerben harmadik helyig jutott. A kungfus Pintér Bálint felnőtt -84 kg kick-lightban ezüstérmet gyűjtött be - az elődöntőben éppen klubtársát, Gyöngyösit győzte le.

- Mind klubedzőként, mind szövetségi kapitányként is elégedett vagyok az eredményekkel - jelezte Dancsó Zoltán. - Ez a rengeteg érem, minőségi teljesítmény több mint bíztató a közelgő budapesti világbajnokság előtt. Nagyon bízom benne, hogy a vb-n is hasonló sikereben lesz részünk. Jó úton járunk, de természetesen dolgozunk tovább!

Az Agrobio Classic KBC versenyzői két arany- és öt bronzéremmel tértek haza. Pődör Csaba (+ 94 kg, masters) kick-lightban bajnok lett, ligh-contactban harmadikként zárt. Csejtey Gábor (74 kg, masters) light-contactban arany-, point-fightingban bronzérmet gyűjtött be. Németh Tibor (84 kg, masters) light-contactban a dobogó harmadik fokára állhatott. Németh Péter (+69 kg, kadet II.) kategória) light-contactban, Katavics Detre (-70 kg, zöld öv alatti kategória) ugyancsak light-contactban lett egyaránt harmadik.

- Nagyon elégedett vagyok a versenyzőimmel - értékelt Mayer Gábor, az Agrobio Classic KBC vezetőedzője. - Mindenki szívvel és ésszel küzdött, aminek hét érem az eredménye. Kifejezetten örvendetes a masters csapatom teljesítménye, közülük többen a normál kategóriákban is megállták volna a helyüket.

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend versenyzői közül Pallósi Balázs junior korcsoportban, -74 kg-ban, kick-light szabályrendszerben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A szentgotthárdi Skorpió Kick-Box SE sportolói közül Bedi Miklósnak jött ki legjobban a lépés. Aki gyermek korcsoportban semi-contact szabályrendszerben -28 kilóban a döntőig verekedte magát. A fináléban aztán nagy csatában alulmaradt - de így is pályafutása első világkupa-érmét gyűjtötte be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!