Sport

2016.08.26. 15:01

Kick-box: kedden vb

Dublin - Szombattól szeptember 4-ig Írországban rendezi a WAKO kadet és junior kick-box Világbajnokságot - a vasi színeket a Perfect Change-Metex05 Controll SE nyolc utánpótlás válogatottja képviseli.

Tóth Gábor

Dancsó Zoltán tanítványai közül Vancsik Petra (-55 kg, junior, light-contact, kick-light), Viszket Borisz (-47 kg, kadet II. light-contact, kick-light), Bolfán Ákos (-57 kg, kadet II., light-contact, kick-light), Szász Krisztofer (-57 kg, junior, light-contact), Grünczeisz Patrik (-57 kg, junior, kick-light), Jurasits Ákos (-63 kg, junior, kick-light), Bolfán Ádám (-69 kg, junior, light-contact, kick-light) és Szmolek Emanuel (-74 kg, junior, light-contact, kick-light) lép tatmira. A nyolc szombathelyi utánpótlás válogatott számára egyébként nem ismeretlen a nemzetközi porond, korábban már mindannyian szerepeltek a válogatott keretében, sőt közülük többen éremmel is büszkélkedhetnek kontinens vagy világbajnokságról.

Fotó: Perfect Change-Metex05

- Mozgalmas időszakot tudhatnak maguk mögött a sportolóink - árulta el Dancsó Zsoltán, aki nem csak klubedzőként utazik Dublinba, hanem a Magyar Kick-box Szövetség light-contact és kick-light szakág vezetőjeként is. - Januártól május végéig tartott a versenyidőszak. A válogatottságra esélyes versenyzőink hétről hétre hazai és nemzetközi erőpróbákon szerepeltek. Folyamatosan jó teljesítményt és formát kellett mutatniuk, hogy bebiztosítsák helyüket a válogatottban. A május végén alakult ki a válogatott végleges kerete, súlycsoportonként két fő, a kategória aktuális magyar bajnoka, illetve a ranglista vezetője utazhat a Dublinba. A szombathelyi válogatottak június közepétől teljes erőbedobással készültek a világbajnokságra, a nyári szünidő nagy része edzőtáborozással és edzésekkel telt. Reményeim szint többen is éremmel térnek haza a vb-ről - de a legfontosabb, hogy mindenki a tudása maximumát nyújtsa!

A magyar csapat repülője vasárnap indul Dublinba, ahol még az nap megtörténik a hivatalos mérlegelés, majd hétfőn bírói szemináriumok és sorsolás szerepel az előzetesen ismertetett programban. Aztán kedden 11 órakor a megnyitóval kezdetét veszi a WAKO kadet és junior kick-box világbajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!