Sport

2017.01.23. 15:40

Kick-Box: Szombathelyi vonal a vezetésben

Budapest - A Magyar Kick-Box Szövetség szombaton Budapesten, a Novotel Hotelben tartotta tisztújító közgyűlését. Az elnökségbe ismét bekerült Koszogovits Mihály, Dancsó Zoltán, újoncként pedig Pődör Csaba.

Tóth Gábor

A közgyűlés első napirendi pontjaként a leköszönő elnökség megtartotta a 2016-os év szakmai beszámolóját, majd következett a tisztújítás. A közgyűlés újabb négy évre bizalmat szavazott Koszogovits Mihálynak, aki 2004 óta tagja az elnökségnek. A következő ciklusban főként az oktatásban, az edzőképzésben számítanak a munkájára. Dancsó Zoltán 2006-ban a sportolók érdekeinek képviselőjeként került be az elnökségbe - szakmai munkájának elismeréseként ismét az elnökségbe választotta a közgyűlés. Dancsó Zoltán versenyzői pályafutása lezárása, visszavonulása után a leköszöntő szövetségi kapitánytól Zrínyi Miklóstól 2016. januárjában átvette a light-contact és kick-light szakág vezetését. A Perfect Change-Metex05 Controll SE vezetőedzője természetesen folytatná a munkát a válogatott élén. Az új elnökség a napokban ülésezik, ekkor jelölik ki a szakmai vezetőket - de jó esély van arra, hogy Dancsó Zoltán tovább dolgozhasson light-contact és kick-light szakág vezetőjeként. A 17 fős elnökségbe harmadik szombathelyi sportvezetőként az Agrobio Classic Kick-Box Club versenyzője, Pődör Csaba került be - újoncként. A szövetségi munkában elsősorban az utánpótlásképzésben, illetve az anyagi források bővítésében vállal szerepet.

Elnökségi tagok: Balról Dancsó Zoltán, Koszogovits Mihály, Galambos Péter (elnök), Pődör Csaba Fotó: Controll SE

A közgyűlés utolsó napirendi pontjában az éves versenynaptárt pontosították az illetékesek. Így most már biztos, hogy június 10-én Szombathely ad otthont a felnőtt light-contact, kick-light magyar bajnoki döntőnek. A magyar kick-boxosok számára a 2017-es esztendő amúgy is kiemelt fontosságú, hiszen májusban világkupát, novemberben pedig világbajnokságot rendez Magyarország.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!