Sport

2017.06.07. 19:10

Kick-box: tatamin a vasi utánpótlás

ESZTERGOM Eredményesen szerepeltek a vasi fiatalok az utánpótlás-korosztályoknak kiírt országos kick-box bajnokságon.

Tóth Gábor

Az utánpótláskorú kick-box magyar bajnokság kiemelt jelentőséggel bírt az idén, ugyanis válogatóverseny is volt a szeptemberi, szkopjei, korosztályos kick-box Európa-bajnokságra.

A Controll SE több versenyzője sérüléssel és betegséggel bajlódik, például Takács Viktória és Bolfán Ádám nem tudott tatamira lépni - igaz, az ő válogatottságuk a ranglistahelyezéseik miatt nem forgott veszélyben. Ahogy Koledics Dávid, Bolfán Ákos, Grünczeisz Patrik, Szász Krisztofer és Szmolek Emanuel is biztosan tagja lesz az Eb-re utazó korosztályos magyar válogatottnak.

Németh Laura (kadet I., -42 kg) és Kámán Regina (kadet II., -46 kg) kezdő versenyzőként megállták a helyüket az ob mezőnyében, light-contactban és kick-lightban is bronzérmet szereztek. Koledics Dávid (kadet II., -47 kg) hullámzó formában versenyezve szerzett két bronzérmet. Viszket Borisz (kadet II., -57 kg) betegségből felépülve versenyzett, light-contactban bronz-, kick-lightban ezüstéremig jutott. Bolfán Ákos (kadet II., -63 kg) továbbra is nagyszerű formában van, mindkét szabályrendszerben fölényes győzelmeket aratott, kétszer is felállhatott a dobogó tetejére.

Holzmüller Bence két szabályrendszerben is diadalmaskodott Fotó: Agrobio

Grünczeisz Patrik (junior, -57 kg) mindkét szabályrendszerben döntőbe jutott, végül két második helyezéssel tért haza. Szász Krisztofer (junior -63 kg) egyenletes teljesítményt nyújtott, light-contactban harmadik, kick-lightban második lett. Szmolek Emanuel (junior, -79 kg) light-contactban bronzérmet, kick-lightban ezüstérmet szerzett.

Az Agrobio Classic KBC versenyzője, Holczmüller Bence (kadet II., -69 kg) light-contactban és kick-lightban is bajnoki címet szerzett. Bence mindkét szabályrendszerben ranglistavezetőként utazott az ob-ra, vagyis már biztosította helyét az Eb-re - ennek ellenére tatamira lépett, és duplázott. Németh Péter (kadet II., +69 kg) light-contactban lett ezüstérmes. Péter hosszabb kihagyás után versenyzett, ő is részt vehet az Eb-n.

A szentgotthárdi Skorpió KBSE két versenyzője is bajnoki címmel tért haza. Bedi Miklós (gyerek, -28 kg) és Tóth Bence (kadet II., -63 kg) sem talált legyőzőre, mindketten point-fighting szabályrendszerben diadalmaskodtak. Bence kvalifikálta magát az Eb-re, Miklós korosztályában viszont nem rendeznek kontinenstornát.

A körmendi Castrum Sec- Dinamica SE versenyzői közül Nagy Dávid (light-contact, kadet II., -42 kg) a dobogó harmadik fokára állhatott. Pallósi Balázs (junior, -79 kg, kick-light) pedig ezüstéremig jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!