Sport

2015.05.28. 13:41

Kick-box világkupa vasi érmekkel - A remeklő fiatalok egyre közelebb kerülnek a korosztályos Eb-hez

Remekül teljesítettek a Vas megyei klubok (Perfect Change-Metex05 Controll SE, Agrobio Classic Kick-Box Club, Sec-Dinamica SE) sportolói a 21. WAKO kick-box Világkupán.

Tóth Gábor

A Perfect Change-Metex05 Controll Sportegyesület kick-box szakosztályának tíz versenyzője két arany-, hét ezüst- és hat bronzérmet szerzett a nemzetközi erőpróbán. Viszket Borisz kadet II. -42 kg-ban – első évesként a korcsoportban – light-contactban és kick-light-ban is ezüstérmes lett. Bolfán Ákos kadet II. -47 kg-ban light-contactban ezüstöt szerzett, kick-lightban meg kellett elégednie a bronzéremmel. Szász Krisztofer kadet II. -52 kg-ban az egyik legnépesebb súlycsoportban versenyzett. Light-contactban szépen menetelt a döntőig, ott azonban kikapott. Kick-light-ban bronzérmet gyűjtött be. Bolfán Ádám kadet II. -63 kilóban óriási formában versenyzett. Light-contactban technikás küzdelemben bajnoki címig jutott, míg kick-light-ban szoros csatában maradt alul, ezüstérmes lett. Szmolek Emanuel kadet II. -69 kg-ban light-contactban állhatott a dobogó harmadik fokára.

A Perfect Change-Metex05 Controll SE utánpótláskorú sportolói.Fotó: Perfect Change-Metex05 Controll SE

Vancsik Petra junior -55 kilóban kick-lightban zárt ugyancsak bronzérmesként. Grünczeisz Patrik junior -57 kg-ban light-contactban a döntőig verekedte magát, ahol nagy csatában kapott ki. Patrik megsérült a fináléban, elszakadt a szalag a hüvelykujjában, néhány hétig gipszet kell viselnie – valamint kénytelen volt feladni a kick-light elődöntőt, így be kellett érnie bronzéremmel. A felnőtteknél Kovács Ádám – a szegedi válogatott versenyző frissen igazolt a szombathelyi klubhoz – -69 kg light-contactban magabiztosan, komoly technikai fölénnyel nyert aranyérmet. Dancsó Zoltán hatszoros világbajnok versenyző az edzősködés mellett edzőmérkőzés céljából versenyzőként is részt vett a világkupán. Nem jött ki neki a lépés, egy ukrán rivális ellen ugyanis külső térdszalagsérülést szenvedett. Szakadás nincs, a kisebb zúzódás és térszalagnyúlás miatt azonban néhány hetes pihenőt kell tartania.

– Egyértelműen sikeresnek ítélem a világkupa-szereplést, főleg az utánpótláskorú sportolóink esetében – értékelt Dancsó Zoltán edző. – Ugyanis a szegedi eredményekkel Viszket Borisz, Bolfán Ákos, Bolfán Ádám, Grünczeisz Patrik és Vancsik Petra light-contact és kick-light szabályrendszerben egyaránt, míg Szász Krisztofer light-contactban bebiztosította helyét az utánpótlás-válogatottban. Mindannyian ott lehetnek augusztusban a spanyolországi junior és kadet Európa-bajnokságon. Külön öröm, hogy az év során számos versenyen részt tudtunk venni, ahol értékes ranglistapontokat gyűjtöttünk, ezért a szombati esztergomi utánpótlás magyar bajnokságon a legtöbb versenyzőnknek már nincs már izgulnia a válogatottság szempontjából.

Az Agrobio Classic legénysége. Balról Pődör Csaba, Mayer Gábor, Farkas Mihály és Pődör Bence Fotó: Agrobio Classic Kick-Box Club

Az Agrobio Classic Kick-Box Club sportolói ugyancsak jó eredményekkel tértek haza. Pődör Bence junior +94 kg-ban light-contactban arany-, kick-light-ban pedig bronzérmet szerzett – kick-light-ban kézsérülés miatt maradt le a fényesebb éremről. Bence biztosította helyét az augusztusi korosztályos Európa-bajnokságon. A felnőtteknél Farkas Mihály (84 kg) light-contactban aranyéremig jutott, kick-light-ban pedig bronzérmes lett – utóbbi kategóriában már sérülten küzdött. A szombathelyi sportoló végig fegyelmezetten, jól dolgozott, megérdemelten gyűjtötte be első világkupa-aranyát. Pődőr Csaba (+94 kg) értékes ezüstérmet gyűjtött be light-contatctban.

A körmendi Sec-Dinamica SE hét fővel vett részt a világkupán – négy bronzérem a mérleg. Kercsmár Valentina (-50 kg, kadet II., light-contact), Joó Virág (-60 kg, junior, light-contact), Bartók Zsolt (-69 kg, junior, light-contact) és Cebe Zoltán (-67 kg, junior, K1) állhatott a dobogó harmadik fokára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!