Sport

2016.10.24. 16:20

Kidőlt a támadó - Németh Márió térdsérülést szenvedett

Szombathely - Egyelőre nem tudni, mikor játszhat ismét a Szombathelyi Swietelsky-Haladás futballistája, Németh Márió. A támadó térdsérülést szenvedett.

Pum András

A szegény embert még az ág is húzza mondás a szombati fordulóban Mezőkövesden tökéletesen érvényes volt a Haladásra. Nem elég, hogy három egyéni hibából kapott góllal 3-0-ra alulmaradt a vasi együttes, még egyik legjobbját, Németh Máriót is elveszítette. A 21 éves futballista a 28. percben rúgást kapott a térdére, nem is tudta folytatni a játékot. Az első diagnózis szerint a térde, azon belül az oldalszalagja sérült. Egyelőre nem tudni mennyit kell kihagynia, az biztos, hogy a szombati, kipesti bajnokin nem játszhat.

NÉMETH MÁRIÓ EGYELŐRE NEM TUDJA, MENNYIT KELL KIHAGYNIA. A 21 ÉVES FUTBALLISTA RÚGÁST KAPOTT A TÉRDÉRE FOTÓ: NÉMETH TIBOR

- Egy labdát passzoltam Rácz Barninak, majd ahogy a bal lábam letettem a földre, Szeles Tamás a térdével eltalálta a térdemet - tudtuk meg Németh Máriótól. - Éreztem, hogy nagy a baj, hiszen egy nagy reccsenést is hallottam. Nem is tudtam folytatni a játékot. A szünetben megpróbáltam kicsit sétálgatni, azzal akkor nem is volt gond. Aztán a hazaúton már rosszabbodott a helyzet, Szombathelyre érve már bedagadt a térdem. Habár vasárnapról hétfőre valamelyest javult a helyzet, még mindig nagyon fáj a térdem, rá sem tudok állni. Ma megyek MRI-vizsgálatra, valószínűleg a keresztszalagom nem sérült, az oldalszalagokkal lehet gond, vagy megnyúltak vagy részlegesen elszakadtak. Az MRI után már okosabbak leszünk.

Jakab Ferenctől, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás masszőrétől megtudtuk, hogy a Gyirmót ellen orsócsonttörést szenvedett Polgár Kristóf a héten már teljes értékű edzésmunkát végezhet. Jakab azt is elárulta, a mezőkövesdi bajnokit combhajlítóizom-sérülés miatt kihagyó David Williams csapattársához hasonlóan a múlt heti könnyített munka után a héten szintén tréningezhet. A 107-szeres válogatott Király Gábor - a fokozatosság elvét betartva - szintén elkezdte az edzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!