Sport

2016.07.12. 14:15

Kilenc új játékost igazolt a Sárvár FC

Sárvár - Alapos vérfrissítésen esett át a Sárvár FC NB III-as labdarúgócsapata - a harmadosztály egyetlen vasi együttese már javában tréningezik.

Tóth Gábor

A napokban kilenc új futballista vette fel a munkát Sárváron. A rutinosabb korosztályt a Haladás két volt játékosa, Beke Gábor és Imre János képviseli - mindketten Ausztriából tértek haza. Szabó Bencét a Haladás U19-ből, Maráczi Józsefet, Pető Benjámint és Pados Patrikot Sopronból, Dancsecs Dánielt és Hoós Patrikot Ausztriából, míg Nagy Zoltánt Dorogról igazolta a Sárvár. (Ambrus Tibor, Tóth László, Lempeg Olivér és Sipos Bálint személyében négy távozó is akad.)

- Beke Gábort és Imre Jánost nem kell bemutatni a futballszerető szurkolóknak - kezdte a Sárvár FC vezetőedzője, Takács Gábor. - Szabó, Dancsecs, Hoós és Nagy Haladás-nevelés. Maráczi, Pető és Pados az NB II-es Sopron igazolt játékosai voltak - ellenfélként már találkoztam velük a különböző utánpótlás-bajnokságokban. A három soproni srác kivételével mindegyik frissen igazolt játékossal dolgoztam együtt, ismerem őket emberileg, ismerem a képességeiket. Beke és Imre a rutint képviseli, a többiek viszont 20-22 éves, fejlődőképes futballisták, akiktől sok futást, sok ütközést, sok megnyert párharcot várunk. A terveink szerint 22 fős kerettel vágunk neki a bajnokságnak. Szeretnénk, ha versenyhelyzet alakulna ki a kezdőcsapatba kerülésért és minden posztra lenne két hasonló képességű futballista. Tavaly kevesen voltunk, ez meg is látszott az eredményen. Aki becsülettel áll a munkához, a csapathoz, az lehetőséget fog kapni a bizonyításra.

- A felkészülést július 4-én kezdtük el, öt hét munka után futunk neki a bajnokságnak - árulta el Takács Gábor. - Keményen kell dolgoznunk, mert egyre erősödik az NB III., és az új kiírás szerint már öt kieső lesz. Márpedig mi azon vagyunk, hogy Sárvárnak hosszú távon is NB III-as labdarúgócsapata legyen.

A Sárvár a héten két edzőmérkőzést is játszik. A csapat szerdán (18.00) a megyei I. osztályú Vép vendégeként lép pályára. Szombaton (9.30) pedig az NB II-ből frissen kiesett - amúgy a Sárvár NB III-as csoportjába került - Ajkát fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!