Sport

2015.02.04. 18:46

Kilencven éves a legendás pingpongos, Pék Miklós

Szombathely – Kilencven esztendős a Vas megyei asztaliteniszsport legendás alakja, Pék Miklós. Szerdán a sportág képviselői köszöntötték.

Unger Tamás

A Megyeháza címertermében felsorakoztak mindazok, akik a megye asztaliteniszsportjában meghatározó szerepet töltenek, töltöttek be. A sportág vasi képviselőinek legendás alakját, a 90. születésnapját ünneplő Pék Miklóst jöttek köszönteni. Fehér László, Celldömölk polgármestere az országos szövetség alelnökeként hozta a MOATSZ emléklapját, amellyel nemcsak a születésnaphoz gratulálnak, hanem elismerik a magyar asztaliteniszsportban – játékosként, sportszervezőként, edzőként – eltöltött 75 éves aktív tevékenységét.

Az életét a kaucsuklabda bűvöletében töltő Pék Miklós (balról) 90 éves. Akik köszöntik: Fehér László, Marton Ferenc és Tihanyi Tibor. Fotó: Unger Tamás

A házigazda Marton Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke Majthényi László elnök emlékérmét adta át Pék Miklósnak, és azt is elárulta, hogy márciusban egy újabb kitüntetéssel várják. Tihanyi Tibor, a Vas Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke felelevenítette Miklós bácsival való 60 éves ismeretségét – annak idején ő csalta le a terembe és tanította meg játszani. Aztán még hosszan sorjáztak a jókívánságok és ajándékok. Persze szót kért az ünnepelt is – aki a 90 évéből jócskán letagadhatna. Elmondta, hogy a sok-sok évből az 1950-es volt a legemlékezetesebb, legmeghatározóbb: akkor szerepelhetett világbajnokságon, ahol a nyolcaddöntőbe jutott. Ez februárban volt, húsvétkor nősült, májusban pedig kinevezték a Bőr és Cipőgyár tervosztály vezetőjének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!