Sport

2015.11.25. 14:15

Király Gábort ünnepelték

A Magyar Labdarúgás Napján elismerést vehetett át Király Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott és a Haladás kapusa.

Tóth Gábor

Hatvankét évvel ezelőtt, 1953. november 25-én, egy szerdai napon, délután negyed háromkor futott ki a Wembley gyepére az Aranycsapat, hogy megmérkőzzön a házigazda angol válogatottal. A magyar válogatott világraszóló 6-3-as győzelmet arat, megtörve az angolok 90 éve tartó hazai veretlenségét. A sporttörténeti diadal emlékére a Magyar Labdarúgó Szövetség 1993-ban november 25-ét a Magyar Labdarúgás Napjává nyilvánította.

A jeles alkalomból a mindenkori férfi válogatottak mellett a korábbi és jelenlegi női válogatottak is együtt ünnepeltek az Aréna Hotelben. Dr. Csányi Sándor köszöntője után Király Gábor teljesítménye előtt tisztelegtek az egybegyűltek: a magyar válogatott kapusa a pótselejtezőkön játszotta le 100. és 101. mérkőzését a válogatottban, és ezzel Bozsik Józseffel együtt vezeti a magyar válogatottsági listát. Ebből az alkalomból az MLSZ elnöke ajándékkal köszöntötte a sportolót. A megemlékezés egy remek hangulatú, közös ebéddel zárult.

 

Csányi Sándor megajándékozta Király Gábort

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!