Sport

2016.07.27. 16:20

Királyé lehet az év védése - Szükség lehet a magyar futballszurkolók szavazataira

Király Gábor Belgium elleni hárítása is nyerhet az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szurkolói szavazásán.

Tóth Gábor

A magyar válogatott - és a Haladás - kapusának többek között Manuel Neuerrel, Gianluigi Buffonnal és Hugo Llorisszal kell megküzdenie a szezon legszebb védéséért járó díjért. Mint ismert, az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében Király gyönyörű mozdulattal védte ki Kevin De Bruyne bivalyerős szabadrúgását - a lövéstől kificamodott a kapus ujja. Az UEFA korábban beválasztotta az Eb legszebb és legnagyobb védései közé a 40 esztendős, 107-szeres válogatott magyar kapuvédő bravúrját. Szavazni augusztus 23., kedd délig lehet az UEFA honlapján. A győztest augusztus 25-én, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása előtt hozzák nyilvánosságra. A teljes listán ott van Lukas Fabianski, Igor Akinfeev, Kevin Trapp, Rémy Descamps és David Ospina neve is.

Király Gábor kulcsember volt az idei  franciaországi Eb-n
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A fanatikus magyar szurkolók egyébként eddig remekül teljesítettek a közönségszavazásokon: korábban Nagy Ádámot megválasztották az Eb legjobb fiatal játékosának, Gera Zoltán Portugália ellen rúgott gólját pedig a torna legszebb találatának - most Király Gábor következhet a megdicsőülők sorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!