Kiss Bence nagy napja - A Haladás fiatalja először volt kezdő

2017. április 20., 19:55 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás
komment
Szombathely - Először kezdett, máris a legtöbb labdát szerezte a fordulóban a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatának 17 éves középpályása, Kiss Bence.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A jánosházi születésű játékos Kertán, majd szülőfalujában, később Hévízen futballozott, 2012-ben került az Illés Akadémiára, majd a Haladáshoz. Kiss Bence korábban öt elsőosztályú fellépésén csereként állt be, a szombati Diósgyőri VTK (2-0) ellenin viszont Kovács Lóránt a bemelegítés során combsérülést szenvedett. Kiss közvetlenül a bemelegítés alatt tudta meg: eljött az idő, kezdőként lép pályára. A korábbi U17-es, jelenlegi U18-as válogatott labdarúgó a legkisebb megilletődöttség nélkül futballozott, ezt bizonyítja, hogy a fordulóban valamennyi játékos közül ő szerezte a legtöbb labdát.

Kiss Bence (labdával) magabiztosan, lendületesen futballozott Fotó: Unger Tamás

- Éppen cicáztunk a többi cserével, amikor szóltak, elképzelhető, hogy Kovács nem tudja vállalni a játékot, úgyhogy én is csináljam végig a bemelegítést - mondta Kiss Bence. - Az utolsó gyakorlatnál derült ki, valóban kezdő leszek. Ekkor mindössze tíz perc volt a meccsig, úgyhogy kicsit izgultam. Ám amint elkezdődött a mérkőzés, elmúlt a lámpalázam. Mészöly Géza vezetőedző azt kérte tőlem, hogy Iszlai Bencével együtt stabilan tartsam a középpályát, ne fussanak át rajtunk, határozottan védekezzek, sok labdát szerezzek és az előrejátékba is kapcsolódjak be. Nagyon jól éreztem magam a pályán, noha egy-két labdát elszórtam, többet is szereztem és a Diósgyőr kapuját is célba vettem. Szünet után még jobban ment a játék, még kevesebb labdát adtam el és többet szereztem. Sőt, a hajrában akadt egy szituáció, amikor úgy tettem, mintha beadnék, de helyette jobb külsővel kötényt adtam ellenfelemnek. Nagyon nagy élmény volt a mérkőzés, a lefújás után a szakmai stáb gratulált a játékomhoz, és rengeteg üzenetet is kaptam. Jómagam is elégedett voltam a teljesítményemmel. Hozzá kell tennem: csapattársaim az első perctől az utolsóig segítettek, biztattak a pályán, sokat köszönhetek nekik. Hogy mik az erősségeim? Sok labdát szerzek, végigrobotolom a meccseket és hatékonyan passzolok. Fogalmam sincs, hogy szombaton, Debrecenben kezdő leszek-e vagy sem, mindenesetre megízleltem, milyen érzés, jó volna minél többször átélni.

Pum András

2017. április 20., 19:55 szerző: Pum András fotós: Unger Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...