Sport

2015.05.18. 13:12

A szombathelyi pilóta az élről fut neki a kamionos Európa-bajnokság hétvégi, olaszországi versenyének

Spielberg - A kamionos EB második, ausztriai versenyhétvégéjén mind a négy futamot megnyerte a Red Bull Ringen az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Történelmi sikert ért el a mögöttünk hagyott hétvégén az Oxxo Racing–Axxyss Motorsport versenyzője, Kiss Norbert az FIA Kamion Európa-bajnokság osztrák nagydíján: mind a négy futamot megnyerte, amire még nem volt példa sem a magyar csapat történetében, sem a szombathelyi pilóta pályafutásában – de még a sorozat történelmében is csak nagyon ritkán. Ráadásul Kiss Norbert megnyerte az időmérőket is, és új pályacsúcsot futott.

– Azt tudtam, hogy a kamionunk jó, a pálya fekszik nekünk Ausztriában, tehát egy szép eredmény reményében utaztunk a Red Bull Ringre. De négy futamgyőzelemre a legmerészebb álmaimban sem gondoltam – fogalmazott elégedetten a címvédő Kiss Norbert.

Kiss Norbert a dobogó tetején – négyszer ünnepelhetett a pilóta. Fotó: Oxxo Racing-Axxyss Motorsport

– Minden tökéletesen sikerült. A csapat remek munkát végzett, az autó tökéletesen működött. Mivel megnyertem a két időmérőt, így szombaton és vasárnap is az első helyről rajtoltam az első futamon; mindkettőt viszonylag simán nyertem. A második futamokat viszont – a fordított rajtsorrend miatt – mindkétszer nyolcadikként kezdtem. Ekkor már kellett küzdeni, csatázni, de mindkétszer jól jöttem ki az adok-kapokból – nem utolsó sorban azért, mert sikerült szombaton és vasárnap is jól elkapni a rajtot. A riválisokat is meglephettük, mert mindenki elismerte, hogy Ausztriában egyszerűen nem lehetett tartani minket. Remek erődemonstrációt tartottunk, de messze még a szezon vége, még nem nyertünk semmit. Biztos vagyok benne, hogy a legnagyobb riválisaink mindent el fognak követni azért, hogy közelebb férkőzzenek hozzánk, hogy megnehezítsék a dolgunkat. A hétvégén már Olaszországban, Misanóban folytatjuk a versenyzést. Ha nem is ilyen parádés eredményben reménykedem, de azért szeretnénk ismét jól teljesíteni – zárta szavait Kiss Norbert.

A 2015. évi FIA kamionos Európa-bajnokság állása két futam után: 1. Kiss Norbert (magyar) 145, 2. Jochen Hahn (német) 96, 3. Adam Lacko (cseh) 93, 4. David Vrsecky (cseh) 82, 5. Antonio Albacete (spanyol) 74.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!