Sport

2015.08.24. 14:20

Kiss Norbert a címvédés felé - Folytatódik az Európa-bajnokság

Az egy hónapos nyári szünet után a hétvégén Csehországban, Most városában folytatódik a kamionos Európa-bajnokság. A címvédő Kiss Norbert a tabella éléről várja a hátralévő hat versenyt.

Tóth Gábor

A kamionos Európa-bajnokság április végén kezdődött Valenciában (Spanyolország), majd Spielberg (Ausztria), Misano (Spanyolország), Nogaro (Franciaország) és Nürburg (Németország) pályáin száguldott a mezőny – az 5. futamot június 26–28-án rendezték. Az Oxxo-Lion Truck Racing szombathelyi pilótája, Kiss Norbert remekelt a bajnokság „első félidejében”. Az eddigi öt versenyhétvége 10 pole pozíciójából nyolcat megnyert. A 20 futamból 14-et dobogón fejezett be, 12-szer győztesként haladt át a célvonalon. A bajnoki tabellát magasan, 71 ponttal vezeti. Vagyis a 2014-es esztendő Európa-bajnoka jó úton halad a címvédés felé. A rövid, szűk egy hónapos szünet után péntektől vasárnapig Csehországban, Most városában folytatja a szezont a mezőny (majd szeptember 5–6-án következik Magyarország, a Hungaroring).

Vége a rövid nyári szünetnek, Kiss Norbert ismét kamionba ül, a hétvégén már versenyezni fog (Fotó: Oxxo-Lion Truck Racing)

– Jól jött a szünet, tudtunk egy kicsit szusszanni, de természetesen azért akadt némi munka is – árulta el Kiss Norbert. – Igaz, hogy a MAN kamion remekül működött eddig is, de apróbb finomításokra és néhány alkatrész felújítására azért szükség volt. A lényeg az, hogy a szezon második felében is megbízható legyen a kamion – és az sem árt, ha gyors. A fiúk jó munkát végeztek a műhelyben, úgyhogy minden a legnagyobb rendben van. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a most következő pályák sokkal jobban fekszenek nekünk, mint azok, amelyeken a szezon első felében versenyeztünk. Mivel idén az elmúlt öt pályán is remekeltünk, ezért igen csak bizakodva várjuk a folytatást. De nem bíztuk el magunkat, továbbra is a legnagyobb koncentrációval tesszük a dolgunkat. Hosszú még a szezon, minden egyes pontra szükségünk van, hogy összejöjjön a címvédés. Az elmúlt években Csehország, Most szinte a hazai pályám volt, sok magyar szurkoló előtt versenyezhettem. Aztán szerencsére bejött a versenynaptárba Ausztria, és végre a Hungaroring is. Nagyon várom már a magyar futamot! De előtte még következik Csehország, szerdán kelünk útra, és természetesen jó eredményben reménykedünk – zárta szavait Kiss Norbert.

A pontverseny állása: 1. Kiss Norbert (magyar) 319 pont, 2. Adam Lacko (cseh) 248, 3. Jochen Hahn (német) 225, 4. David Vrsecky (cseh) 198, 5. Antonio Albacete (spanyol) 191.

A hátralévő öt verseny, augusztus 26–28.: Most (Csehország). Szeptember 5–6.: Hungaroring (Magyarország). Szeptember 19–20.: Zolder (Belgium). Október 3–4.: Jarama (Spanyolország). Október 9–11.: Le Mans (Franciaország).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!