Sport

2014.04.23. 10:39

Kiss Norbert bemutatkozott túraautóban

Bár remekül teljesített a túraautó Európa Kupa első versenyén, egy szerencsétlen karambol miatt mégis eredménytelen hétvégét zárt Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Az elmúlt hétvégén rendezték az FIA ETCC (European Touring Car Cup – túraautó Európa Kupa) szezonnyitó fordulóját a franciaországi Le Castellet-ben, ahol az Oxxo Energy Truck Race Team versenyzője, Kiss Norbert is rajthoz állt a Team Unicorse színeiben. A kamionból túraautóba „átruccanó" szombathelyi pilóta remekül kezdett, és végig fölényesen uralta a hétvégét az S2000-es szívómotoros géposztályban. Mind a pénteki tesztnapon, mind pedig a szombati szabadedzésen és kvalifikáción kategóriája legjobbjaként végzett.

A vasárnapi első verseny esőben rajtolt. Kiss Norbert a dobogó minél jobb fokáért harcolt, amikor az ukrán Igor Skuz oldalról nekiment, olyan szerencsétlenül, hogy eltört a vezető oldali ajtó zsanérja. Az egyenesben azután a menetszél letépte az Alfa ajtaját. Mivel ajtó nélkül nem biztonságos a versenyzés, Norbit kiintették a boxba – vagyis nem fejezhette be a versenyt. A szerelők igyekeztek a leszakadt ajtót ismét becsukható állapotba hozni, ami gyakorlatilag sikerült is, ám a FIA ellenőrei mégsem találták elég biztonságosnak, így végül nem engedték Norbit elrajtolni a második futamban. A balul sikerült hétvége ellenére Kiss Norbert – és az Alfa Romeo is – több mint biztató teljesítménnyel rukkolt elő.

A FIA ETCC következő versenye május 10–11-én a Slovakia Ringen lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!