Sport

2016.12.22. 17:21

Kiss Norbert elégedett, szerződést hosszabbít

Izgalmas, eredményes évet hagyott maga mögött a kétszeres kamionos Európa-bajnok szombathelyi pilóta, Kiss Norbert. És az előttünk álló szezon érdekesnek ígérkezik.

A szombathelyi Kiss Norbert 2014-ben és 2015-ben a magyar Oxxo Truck Racing Team színeiben - egy MAN kamionban - nyerte meg a kamionos Európa-bajnokságot. A kétszeres bajnok az idén év elején váltott, és igent mondott a stuttgarti székhelyű, Mercedes-közeli német csapat, a tankpool24 Racing Team hívására. A tankpool régi tradicionális szereplője a kamionos Eb-nek, de az elmúlt években a sikerek elmaradtak. Az istálló vezetése ambiciózus terveket szövögetve - többek között neves technikai vezetőt és főkonstruktőrt is igazolva - csábította magához a 31 éves pilótát. Az igalmas szezon végül a vártnál jobban alakult mindkét fél számára: Kiss Norbert dobogós helyezéseket, egy futamgyőzelmet, két edzéselsőséget szállított a német csapatnak. Míg a szombathelyi pilóta végig versenyben volt az összetett dobogóért, végül az előkelő ötödik helyen zárta a kilenc versenyhétvégét (Ausztria, Olaszország, Franciaország kétszer, Németország, Magyarország, Csehország, Belgium, Spanyolország) magába foglaló sorozatot.

- A vártnál jobban, sőt, sokkal jobban sikerült a szezon - szögezte le Kiss Norbert. - Első lépésként csupán egy jól működő, fejlődőképes csapat alapjait szerettük volna lerakni, ám emellett szépen jöttek az eredmények is. Mindenki elégedett volt a szezonnal, ennek is köszönhető például, hogy az egyik főszponzor három évvel meghosszabbította a szerződését. Az istálló vezetése már hetekkel a szezon vége előtt jelezte, hogy velem képzeli el a jövőt, velem folytatná a projektet. Persze voltak hibáink a mögöttünk hagyott szezonban, de ez természetes folyamat az istálló jelenlegi helyzetében. A legfontosabb az, hogy mindenre sikerült reagálni, csapatként megküzdeni a problémákkal, és bizonyítottuk, hogy versenyképesek, fejlődőképesek vagyunk. Ennek megfelelően természetesen részemről sincs akadálya a közös folytatásnak. Nagy vonalakban már meg is egyeztünk, hamarosan alá is írjuk a szerződést. A szezon befejezte után ugyan voltak tapogatózó érdeklődések az irányomba más autósportos szakágakból, de egyik sem volt olyan komoly, hogy alaposan gondolkodóba essek. De nem is probléma, imádom a kamionozást, és egy izgalmas projekt kellős közepében vagyok - amiből vétek lenne kiszállni!

- Követjük a terveket, a 2017-es szezonban megpróbálunk tovább fejlődni, és ott lenni a közvetlen élbolyban, megcélozzuk a dobogót - folytatta Kiss Nobert. - Már javában zajlik a motorfejlesztés, és hamarosan a karosszériára is sor kerül. A tervek szerint február végén, március elején már tesztelhetem az új kamiont. Igaz, addig sincs sok pihenőm, rendezvényekre járok, szponzori találkozókon veszek részt, a legkülönfélébb meghívásoknak próbálok eleget tenni. Továbbá rakom össze a jövő évemet, egyeztetek a régi és leendő támogatóimmal. Nagyon jól alakulnak a dolgok, de alig várom már, hogy beülhessek végre az új kamionomba!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!