Sport

2015.04.09. 12:33

Kiss Norberték már tesztelik a motort, alakul a kamion

Körkép - Az elkövetkező napokban a Hungaroringen tesztel a kamionos Európa-bajnokság címvédője, a szombathelyi Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Április 24-én a spanyolországi Valencia pályáján veszi kezdetét a 2015-ös kamionos Európa-bajnokság. A tíz versenyhelyszínt magában foglaló, októberig tartó sorozatnak egyébként hosszú idő után adhat ismét otthont a Hungaroring (szeptember 5-én). Az Oxxo Energy Truck Team szombathelyi pilótája, Kiss Norbert címvédőként fut neki a pontvadászatnak.

Címvédésre készül az Európa-bajnok Kiss Norbert. Fotó: Oxxo energy Truck Race Team

– Természetesen készülünk a rajtra, sokat dolgozott a csapat az elmúlt hetekben, hónapokban – árulta el Kiss Norbert. – A kamiont egy kicsit átépítettük, finomítottunk néhány dolgon, már tavaly is jól működött, a reményeim szerint idén még jobb lesz. A motort viszont még csak most építjük be a járműbe. Az első tesztet pénteken végezzük el a Hungaroringen, aztán a hétvégére ismét a műhelybe vonulunk, a jövő héten pedig megint a Hungaroringen töltjük az időnk nagy részét. Szerencsésebb lett volna korábban elkezdeni a motortesztelést, de még semmiről nem vagyunk lemaradva. Nézem, figyelem a riválisokat, Jochen Hahn ugyan már fogyasztja a kilométereket, de a többiek a felkészülés hasonló fázisában vannak, mint mi. A célunk egyértelmű, szeretnénk megvédeni az Európa-bajnoki címünket, ennek megfelelően dolgoztunk eddig és ennek megfelelően nyomjuk meg a bajnoki rajtig hátralévő időszakot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!