Sport

2016.05.10. 19:26

Kiütötte a Zetét, újra előnyben a Körmend

Ezúttal elmaradt a szoros csata, a párharc eddigi legsimább meccsén győzött az Egis Körmend, amely minden negyedet megnyert. Gyakorlatilag már 30 perc után látható volt, hogy ezen az estén egyértelműen a piros-feketék dominálnak, akik egy lépésre kerültek az elődöntőtől.

Németh Zsolt

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 92–69 (22–15, 22–21, 28–15, 20–18)
Körmend, 2000 néző V: Pálla, Kapitány, Hegedüs
KÖRMEND: Petty 10, Channels 3/3, MCKINNEY-JONES 24/3, DICKERSON 16/3, DUINKER 14Csere: FERENCZ 15/9, Lakosa -, Tóth N. 8, Németh Á. 2, Molnár -, Farkas -.Vezetőedző: Teo Csizmics
ZALAEGERSZEG: KINNEY 14/3, Govens 9/3, Mohácsi 12/6, BALMAZOVICS 16/9, Pantelics 2Csere: Kerpel-Fronius 2, VELKEY 13/6, Czinger -, Kiss 1, Olasz -, Gáll -.Vezetőedző: Bencze Tamás
Az eredmény alakulása. 3. p.: 4-1. 8. p.: 14-10. 13. p.: 26-21. 17. p.: 37-30. 21. p.: 48-36. 27. p.: 60-41. 34. p.: 76-54. 37. p.: 85-59.
Kipontozódott: Czinger 36. p.

Ferencz Csaba sokat tett a körmendi győzelemért, többek között három triplát is bevágott (Fotó: Szendi Péter)

Megható ünnepség előzte meg a mérkőzést. A körmendi csapat egyik szurkolója 20 évvel ezelőtt megszerezte és dedikáltatta Fodor Gergely mezét, amit a klub második bajnoki címének megszerzésekor viselt. Matuz András licitre kínálta a mezt, hogy segíthesse az oly sok műtéten átesett, mégis mindig életvidám, szeretetre méltó kisfiú, Erdélyi Rolika gyógyítását, mindennapjait. A mez 130 ezer forintért kelt el, de névtelen felajánlók jóvoltából a kisfiú és családja több mint 200 ezer forintot valamint egy, a 2007-es körmendi keret tagjai által dedikált mezt vehetett át. Utóbbit egy másik szurkoló ajánlotta fel a célra. A család és a kisfiú ajándékokkal köszönte meg a klub és a drukkerek támogatását.

Óriási feszültségben, hibákkal indult a meccs. Kinney egy büntetőjére Duinker kettessel válaszolt. Kevés pont született, a negyed felénél 7-5 állt a táblán, de Mohács megszerezte az első triplát, majd Kinney talált be, vezetett a Zete. McKinney-Jones második 2+1-es akciója után újra hazai előnyt mutatott a tábla. Petty lopott labdát és dobott ziccert, jött a vendég időkérés. Hiába, mert nyolcig nőtt a különbség, amiből hét megmaradt a kisszünetre. Pantelics és Tóth Norbert kapott együttes faultot, még paprikásabb lett a hangulat. Mohácsi hármasára Dickerson duplával felelt. Balmazovics zsákolása után egy pontra fogyott az előny, Teo Csizmics kért időt. Velkey büntetőivel már eggyel ment a Zete, de 8-0-s rohanással ellépett az Egis Körmend, amely nyolccal volt előrébb a nagyszünetben. Duinker kettesével meglett a tíz közte, majd McKinney-Jones zsákolt, Bencze Tamás kért időt, kevesebb, mint egy perc után. Megint McKinney-Jones talált be, majd Dickerson dobott öt pontot pillanatok alatt, újabb időkérés jött 58-41-nél. Vendég oldalon inkább a személyi hibák gyűltek. Aztán Balmazovics triplával törte meg a Zete pontszünetét. Tóth Norbert két kettessel nyugtatta övéit. Ferencz betörése után pedig zúgott a „Húsz, húsz!” rigmus, majd a körmendi kapitány hármasával zárult a harmadik tíz perc. Ünnepelt a hazai tábor, elképesztő hangulat uralkodott a csarnokban, a vendégtábor is végig űzte csapatát. Fáradtabbnak tűnt a Zete, sok hiba csúszott a játékába, tartotta húsz pont körüli előnyét az Egis Körmend. Sőt Tóth Norbert büntetői után már 24 volt közte, hat perccel a vége előtt eldőlt a csata. A pénteki mérkőzésre gondolva mindenki beküldte a korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosait is. Végül 23 ponttal, magabiztosan győzött az Egis Körmend, amely 2-1-re vezet a valamelyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban. Folytatás pénteken, Zalaegerszegen.

Mestermérleg:

Teo Csizmics: – Nagyon örülök, hogy a fiúk koncentráltan és motiváltan játszottak, nagy szenvedéllyel. De nincsenek illúzióim, nagyon kemény meccs vár ránk pénteken! Szoros, talán egylabdás találkozó, mint eddig, ebben a párharcban. A harmadik negyedben volt ma a fordulópont, amikor elhúztunk, de ez semmit sem számít, mert elég néhány rossz dobás, kihagyott ziccer, és máris szoros a meccs, mint a korábbi alkalmakkor. A negyedik meccs is szoros lesz, ebben biztos vagyok, jól ismerik egymást a csapatok és a rövid idő miatt nincs lehetőség nagy változtatásokra.

Bencze Tamás: – Gratulálok a Körmend edzőjének, ma mindenben felülmúltak minket. Nyilván nem erre készültünk, de a játék ilyen. Már az első félidőben is látszott, hogy fejben lassabbak voltunk, nem értünk oda a labdákra, lassabban reagáltunk helyzetekre. Jó példa volt, amikor mi támadhattunk a negyed végén, mégis pontot kaptunk belőle. A sorsunk a harmadik negyedben teljesedett be, amikor bármit léptünk, a Körmend jól reagált rá. Mindent megpróbáltunk, és köszönöm annak a két játékosomnak a hozzáállását, akik komoly sérüléssel léptek pályára, saját felelősségükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!