Sport

2017.07.03. 15:50

Komoly erősítés - Dr. Vincze Balázs az AVUS-nál vállalt szerepet

SZOMBATHELY - Az egykori 358-szoros válogatott vízilabdázó, dr. Vincze Balázs lett július 1-jétől az Aligátor Vízilabda Utánpótlás (AVUS) szakmai igazgatója.

Pum András

Dr. Vincze Balázs játékos pályafutása során idehaza az Újpestben, a BVSC-ben, külföldön a szerbiai Óbecsén és a török Galatasaray együttesében szerepelt. Négy-négy magyar és szerb bajnoki cím mellett két Bajnokok Ligája-, egy LEN Kupa-siker fűződik a nevéhez. 358 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, három olimpián vett részt (1988, 1992, 1996), két Európa-bajnoki címet szerzett, többszörös vb-érmes. Edzőként a Szegeddel háromszor nyert Magyar Kupát, két Universiadén vezette a magyar együttest, mindkettőt megnyerte. Legutóbb az OB I-es OSC vezetőedzője volt, ahonnan tavasszal közös megegyezéssel távozott. Vincze Balázs július 1-jétől az OB I-es AVUS szakmai igazgatója, Matajsz Márkot váltja.

- Nem új keletű a kapcsolatom a szombathelyi klubbal, már az alapítástól, 2004-től ilyen-olyan formában segítem az AVUS-t - mondta Vincze Balázs. - Az első években szakmai igazgató voltam, aztán az élet másfelé sodort. Az utóbbi három esztendőben ismét szorosra fűztük a kapcsolatunkat - tehát nem csak azért, mert az OSC-től eljöttem. Hetente tartottam az AVUS-edzőknek Szombathelyen szakmai előadásokat. Nos, most a szerepvállalásomat komolyabb formába öntöttük, július 1-jétől a klub szakmai igazgatója vagyok, a legkisebbektől az OB I-es csapatig bezárólag valamennyi korosztály hozzám tartozik. Számomra az volt a vonzó, hogy rengeteg gyerek vízilabdázik Szombathelyen. Hogy mik az elképzeléseim, terveim? Az ifi-, a serdülő- és a gyermekcsapat három éve az első osztályban szerepel, a jövőben is az élvonal megtartása a cél. Sőt, kis lépésekkel fokozatosan előbbre kell haladnunk, szeretnénk egyre jobb eredményeket elérni. Cél továbbá, hogy még több gyereket tudjunk elcsábítani a vízilabdához, és ők megfelelő képzésben részesüljenek. S itt kapcsolódunk az OB I/B-t nyerő felnőttcsapathoz, amelyben 14-ből 11-en szombathelyi nevelésűek. A jövőben is elsősorban a saját erőre akarunk támaszkodni. Ami a felnőtteket illeti, óriási eredményt értek el az OB I/B-s bajnoki címmel, de ahhoz, hogy letegyük a névjegyünket, muszáj erősítenünk. A legtöbb játékosnak ugyanis a tavalyi volt az első éve a másodosztályban, ősztől pedig már az OB I-ben szerepelhet. Kell tehát a rutin, a tapasztalat is ahhoz, hogy ne csak átszállójegyet vegyünk a világ legerősebb bajnokságába.

- Matajsz Márk a jövőben csak az OB I-es csapatot felügyeli, az első osztály nagy kihívás, egész embert kíván - indokolta a váltást Juhász Tibor, az AVUS elnöke. - Vincze Balázs elhivatott, eddig is sokat segített, remek kapcsolatot ápol edzőinkkel, szívügye a szombathelyi vízilabda. Másrészt nemzetközi szinten az egyik legjobb szakembernek számít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!